Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

90 forintos jutalomfalattal szúrják ki a McLaren-dolgozók szemét

2018.06.22. 10:55

25 pennys, azaz 90 forintos csokiszelettel jutalmazzák a dolgozókat a McLaren-gyárban, írta meg a Daily Mail, miután az alkalmazottak megkeresték az újságot abszurd sztorijukkal.

Nevük elhallgatását kérő McLaren-szakemberek meséltek róla, hogy ha időre sikerül leadniuk egy húzós projektet, a csoportvezetők csokoládét osztanak az embereiknek.

Szigorúan fejenként egyet

a Freddo nevű tejcsokiból.

Legutóbb a (május végi) barcelonai futamra kellett elkészülnünk egy update-tel a kocsira, sikerült, ezért kaptuk a jutalmat. De tavaly, mikor kész lett az F1-autó, akkor is ilyet osztottak

- mesélte az egyik mclarenes.

A McLaren Forma-1-es csapat éves költségvetése 200 millió font, azaz 75 milliárd forint körül lehet. Az F1-ben 20 bajnoki címet szereztek a hatvanas évek óta, az egyik legklasszikusabb csapat a mezőnyben.

Négy mclarenes pózol a jutalomfalattal
Négy mclarenes pózol a jutalomfalattal

A McLaren-alkalmazottak azt sem titkolták, sztrájkot fontolgattak, de féltik az állásukat. Négy F1-es topmenedzsert név szerint is említettek, három kevésbé előre tolt szakember mellett a sportigazgató Eric Boullier-t, akiknek "lövésük sincs" a munkájukról. Azt is elmondták, a házon belüli mítingeket velük többen már bojkottálják, mert teljesen inkompetensek a munkájukban. És a lényeg: ez a négy ember "érinthetetlen" a legfelsőbb vezetésnél.

Néhányan el is panaszolták bajaikat Martin Whitmarshnak, aki 2009 és 2013 között vezette a McLaren-istállót. Vele nyertek legutóbb futamot, 2012-ben, de a sikertelen 2013-as idény után a hatalomba visszatérő Ron Dennis menesztette. Whitmarsh a hét elején nyilvánosan kritizálta is a McLaren-vezetőket a sajtóban.

A McLaren három év után idén váltott Honda-motorról Renault-ra a jobb eredmények reményében. Tavaly a csapatvezetés, élen az új főnökkel, a Ron Dennis helyére érkezett Zak Brownnal azt állította, övék a legjobb kocsi az F1-ben, csak a gyenge motor erősen visszaveti őket.

Idén a Renault-val sokkal jobban indultak, de az utóbbi két futamon már képtelenek voltak pontot szerezni. A csapatok között a Mclaren az 5., 40 ponttal, az első Mercedesnek 206 pontja van. Jobbik pilótájuk, Fernando Alonso 7. a versenyzők listáján, 32 ponttal áll, a vezető, ferraris Sebastian Vettel 121-gyel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?