Aliz
6 °C
14 °C

Hamilton: Megkavarja a fejed ez a pálya

2018.06.23. 11:20

Tíz év után van újra Francia Nagydíj a Forma-1-ben, de 28 év után térnek vissza a Paul Ricard veresnypályára, ami mindenképp az egyik legérdekesebb pálya a mostani F1-naptárban, és talán a világon is.

A hipermodern tesztpályaként újjáépített versenyhelyszínen összesen 167 különböző vonalvezetés szerint lehet versenyezni, különlegessége pedig a pálya melletti kék és piros csíkok, amik magasabb tapadást jelentő felületek – ezekkel fogják meg sóderágy nélkül a kicsúszó kocsikat.

Pont ezekkel a csíkokkal van baja Lewis Hamiltonnak, aki nehezen talál viszonyítási pontokat a pályán, árulta el a két pénteki szabadedzés után. Nagyon persze nem hátráltatta ez sem, mindkét edzést meggyőző fölénnyel nyerte az angol a Mercedesszel.

„Mindig kihívás egy új versenypályára jönni, ez a hely gyönyörű, tényleg lenyűgöző. Körről körre többet tudunk a pályáról, szeretném előbb elkapni a ritmusát, mint a többiek. Sokféle ideális ívet lehet rajta venni.

Csak egy kicsit nehéz tájékozódni, hiányzik a fű, nincs fű sehol. A színes vonalak váltásától eltekintve lehetetlen megmondani, hogy épp hol a fenében is van az ember, ez az egy nem tetszik.

A hátsó egyenes végén például nehéz eltalálni a kanyart, pláne, hogy több vonalvezetés is keresztezi egymást, van egy út, ami kifelé kanyarodik, nem az kell, van egy, ami jobbra megy, az sem az, és még van egy balra. Megkavarja a fejet kicsi, de azért meg lehet szokni”

értékelt Hamilton.

Az ilyen kanyarokat elnézve azért nem nehéz átérezni, mire is gondol:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?