Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Hamilton: Megkavarja a fejed ez a pálya

2018.06.23. 11:20

Tíz év után van újra Francia Nagydíj a Forma-1-ben, de 28 év után térnek vissza a Paul Ricard veresnypályára, ami mindenképp az egyik legérdekesebb pálya a mostani F1-naptárban, és talán a világon is.

A hipermodern tesztpályaként újjáépített versenyhelyszínen összesen 167 különböző vonalvezetés szerint lehet versenyezni, különlegessége pedig a pálya melletti kék és piros csíkok, amik magasabb tapadást jelentő felületek – ezekkel fogják meg sóderágy nélkül a kicsúszó kocsikat.

Pont ezekkel a csíkokkal van baja Lewis Hamiltonnak, aki nehezen talál viszonyítási pontokat a pályán, árulta el a két pénteki szabadedzés után. Nagyon persze nem hátráltatta ez sem, mindkét edzést meggyőző fölénnyel nyerte az angol a Mercedesszel.

„Mindig kihívás egy új versenypályára jönni, ez a hely gyönyörű, tényleg lenyűgöző. Körről körre többet tudunk a pályáról, szeretném előbb elkapni a ritmusát, mint a többiek. Sokféle ideális ívet lehet rajta venni.

Csak egy kicsit nehéz tájékozódni, hiányzik a fű, nincs fű sehol. A színes vonalak váltásától eltekintve lehetetlen megmondani, hogy épp hol a fenében is van az ember, ez az egy nem tetszik.

A hátsó egyenes végén például nehéz eltalálni a kanyart, pláne, hogy több vonalvezetés is keresztezi egymást, van egy út, ami kifelé kanyarodik, nem az kell, van egy, ami jobbra megy, az sem az, és még van egy balra. Megkavarja a fejet kicsi, de azért meg lehet szokni”

értékelt Hamilton.

Az ilyen kanyarokat elnézve azért nem nehéz átérezni, mire is gondol: