Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Hamilton nyert és unatkozott, Vettel ütközött

2018.06.24. 18:51

Monaco óta nem igazán történik semmi a Forma-1-ben, ott a futam végén volt egy baleset, előtte semmi, Kanadában a futam elején, és utána semmi, most Franciaországban az utóbbi minta érvényesült.

Vettel a harmadik helyen megkocogtatta a Ferrari jobb elejével Bottas hátsó gumiját, a finn defektet kapott és megpördült, a német autójának a szárnya bánta. Mivel mögöttük Gasly és Ocon sokkal nagyobbat ütközött, jöhetett a biztonsági kocsi, és hat környi lassú tempó.

Az élen Hamilton és Verstappen megúszott mindent, Vettel és Bottas a javításaik után visszaestek az utolsó helyekre, nekik izgalmas versenyük lett. Főleg Vettel volt impresszív, mint kés a vajon, úgy ment át a teljes mezőnyön, egészen a negyedik helyig jutott.

Csakhogy a viseltes, első körben lecserélt gumijai nem bírták végig, így Ricciardo vissza is előzte, ő meg mehetett másodszor is a depóba gumikért.

A top 3-ban csak a harmadik hely volt kérdés, Ricciardo harcolt érte Räikkönennel, végül a finné lett, aki megelőzte az ausztrált a hajrában.

Hamilton eközben higgadtan körözhetett az élen, Verstappen hasonlóan, csak jócskán lemaradva tőle, úgy 7-10 másodperccel. Ebben a sorrendben is értek célba.

Annyi zavarta őket, hogy három körrel a vége előtt Lance Stroll Williamse defekt miatt lecsúszott a pályáról, és mivel alkatrészek maradtak utána, virtuális biztonsági kocsi alatt, azaz lassabban kellett menniük majdnem egészen a célig.

A top 10 második fele Magnussennel kezdődött, a 6. helye remek, Bottas csak hetedik, Sainz nyolcadik, Hülkenberg kilencedik lett. A 10. hellyel egy pontot megkaparintott az újonc Charles Leclerc az Alfa-Sauberrel. Újra fantasztikusan ment, végig az első tízben volt.

A bajnokság élén újra helycsere történt, Hamilton visszavette az előnyt, 14 ponttal megy Vettel előtt.

A következő versenyre sokat nem kell várnunk, jövő hétvégén is lesz Forma-1, sőt az az után következőn is: az F1 történetében először három hétvégén egymás után van futam.