Olivér
4 °C
8 °C

Gyűrűzik a McLaren-válság

2018.07.04. 13:28

Szerdán a McLaren F1-es csapatnál bejelentették, hogy elfogadták Eric Boullier versenyigazgató lemondását - jelentette az Autosport.com. A francia menedzser 2014 eleje óta volt náluk, távozásának oka, hogy az istálló idei eredményei messze várakozáson aluliak.

Az elmúlt három évben a gyenge Honda-motorra fogták a kudarcokat, idén Renault-ra váltottak, a dobogót célozták meg, de a közelébe sem kerültek. Sőt, az utóbbi négy futamon csak egyszer szereztek pontot, Fernando Alonso körhátránnyal lett 8. Ausztriában.

Eric Boullier ment
Eric Boullier ment

Boullier után Zak Brown McLaren-főnök az egész menedzsmentet átalakítja. Az eddigi versenyigazgató feladatait Gil De Ferran volt Indycar-bajnok és Indy 500-győztes veszi át, új poszton, sportigazgatóként. A volt Ferrar-mérnök, Andrea Stella pedig teljesítmény-igazgató lesz, és irányítja közvetlenül a pályán folyó munkát.

De Ferran és Alonso a spanyol tavalyi Indy-szereplésekor már dolgoztak együtt, jól kijöttek
De Ferran és Alonso a spanyol tavalyi Indy-szereplésekor már dolgoztak együtt, jól kijöttek

A változások alig két héttel azután történnek, hogy kiszivárgott, a McLaren-gyárban az alkalmazottak több topmenedzser ellen lázadoznak, egyikük Boullier volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?