Egy mondat, és kitört a marakodás a Merci és a Ferrari közt

2018.07.08. 20:28

Versenybaleset. Szerencsétlen, mert Le Castellet-ben kiütöttek, és most újra kiütöttek. Hogy James Allisont (a technikai igazgatónkat)  idézzem, gondolod, hogy szándékos volt vagy csak inkompetencia? Ezt kell eldöntenünk

- nyilatkozta Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök közvetlenül a Brit GP után a Skysportsnak, ahol Räikkönen ütközött Hamiltonnal az első körben, míg két futammal ezelőtt Vettel koccant hasonlóan Bottasszal. Wolff pilótája, Hamilton megpördült, utolsónak esett vissza, a ferraris továbbment, de kapott 10 mp büntetést.

Hamilton végül második, Räikkönen harmadik lett, a versenyt a másik Ferrarival Vettel nyerte.

Nem a silverstone-i volt minden idők legboldogabb dobogója
Nem a silverstone-i volt minden idők legboldogabb dobogója

Maurizio Arrivabene Ferrari-főnök elég zabos lett, amikor meghallotta Wolff, illetve Allison kommentjét.

Éveket dolgozott Maranellóban, ahonnan két lírával többért állt tovább. Lehetne elegáns, tudhatna veszíteni. Idegesítő az egész, mégis, ki lenne inkompetens? Ki ő, hogy megítéljen egy pilótát? Megnézheti a telemetriát, Hamilton rosszul rajtolt, Räikkönen ott találta magát, és összeértek. Ha csak viccelt, együtt nevetünk, de ha nem, áll amit az imént mondtam

- idézte a Gazzetta.it. (Allison a Ferraritól szerződött a Mercedeshez tavaly.)

Wolff ezt hallva azonnal korrigált.

Fárasztó, hogy három futamból kétszer tönkreteszik a versenyünket. Mindkettő versenybaleset volt, de mindkétszer mi ittuk meg a levét. Biztos, hogy egyik sem volt szándékos.

Sebastian Vettelt is megkérdezték, mit gondol:

Butaság azt gondolni, hogy bármelyik is szándékos volt. Az ilyesmi megtörténik. Legalábbis én sosem tudnék olyan precíz lenni, hogy így kitegyek valakit. Franciaországban én elveszítettem a szárnyam, tönkrement a versenyem. Könnyű támadni, és ugyanilyen könnyű balesetbe keveredni. Csak egy pillanatra láttam, de szerintem semmi szándékosság nem volt benne.

És akkor nézzük a konkrét résztvevőket, előbb Räikkönent:

Vicces, hogy minket hibáztatnak, de csak elfékeztem magam, a kerék blokkolt, és összeértünk. Megtörténik.

Hamilton nem zárta ilyen rövidre a dolgot, legelőször azt mondta, a Ferrarinak "érdekes taktikája van", majd ezt később ki is fejtette a Skynak.

Csak azt mondom, hogy két versenyen az egyik Ferrari kitette az egyik Mercit. 5 vagy 10 másodperc nem elég. Sok pontot veszített Valtteri és én is. Jobban kell helyezkednünk, hogy ne legyünk kiszolgáltatva a piros kocsiknak, mert ki tudja, nem történik-e ugyanez újra.