Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Kubica elárulta, szerződése volt a Ferrarival 2012-re

2018.07.11. 16:06

Először ismerte el formálisan is azt Robert Kubica, amit eddig pletykáltak, vagyis hogy érvényes szerződése volt a Ferrarival a 2012-es F1-szezonra, amit még majdnem végzetes 2011-es ralibalesete előtt írt alá. A szerződés értelmében Fernando Alonso csapattársa lett volna Felipe Massa helyett, és akár a vb-címért is mehetett volna – abban az évben Sebastian Vettel a Red Bullal három ponttal előzte meg Alonsót, a világbajnoki cím csak az utolsó nagydíjon, Brazíliában dőlt el.

Kubica a Forma-1 nem rég indult hivatalos podcastjében beszélt erről, elárulta, hogy a Ferrari-szerződés után még azon is elgondolkodott, hogy visszamondja az andorrai raliversenyt, amin megsérült, de végül elindult, mert nem akarta cserbenhagyni a csapatot, amitől lehetőséget kapott.

A ferraris szerződéséről azt is elárulta, hogy az akkori Ferrari-elnök Stefano Domenicalival egyeztek meg, és hogy kevesebb lett volna a fizetése a Ferrarinál, mint amennyit a Renault-nál kereshetett volna 2012-ben.

„Az első cél, hogy bekerülj az F1-be. A második, hogy megragadj, és megfelelő értéket és hírnevet szerezz, ami nehezebb, mint simán a Forma-1-be jutni.

A harmadik cél, hogy világbajnok legyél, vagy a Ferrarihoz igazolj.

Egyik sem jött össze, de az egyikhez nagyon közel voltam”

– mondta a podcastben.

Az elszalasztott lehetőség eleinte nem is tudatosult benne, a balesete utáni 16-18 hónapban olyan kemény munkájába került a felépülés, hogy nem is fájt az elszalasztott esély. Később viszont sokkal nehezebb lett emiatt, mert nem csak, hogy nem versenyezhetett, de a Ferrariban sem versenyezhetett.

A lengyel, aki jelenleg a Williams tartalék- és fejlesztőpilótája, őszintén beszélt arról is, hogy nem pusztán hobbiból kezdett ralizni, hanem azért, hogy még teljesebb pilóta legyen, de végül túl nagy árat fizetett ezért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!