Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

20 helyett csak 18 autó marad a hungaroringi F1-tesztre

2018.07.20. 09:06

Nem vesz részt a Magyar Nagydíj utáni kétnapos kollektív teszten a Haas, írja a Racer magazin. A csapat indoklása szerint nem éri meg a kétnapos teszt, kevesebb az abból nyert plusz információ, mint a befektetett energia, így inkább az eddigi versenyadatokat, szimulátoros eredményeket és a legutóbbi, silverstone-i Pirelli-gumiteszt adatait értékelik ki az újabb tesztelés helyett.

A döntésben az is közrejátszott, hogy hat versenyhétvége alatt öt versenyt kellett teljesítenie a csapatnak, így úgy találták, a gyárban hasznosabban tudják eltölteni ezt az időt. Ez persze érhető is, ha azt nézzük, hogy a Francia, az Osztrák és a Brit Nagydíjak után maradtak Silverstone-ban egy kétnapos gumitesztre, majd most már a hétvégi Német Nagydíjra, illetve az azt azonnal követő Magyar Nagydíjra kell készülniük, vagyis egy 38 napos periódusból 17-en pályán voltak és lesznek a kocsijaik.

A Haas szerint a döntésnek nincs köze a csapat tartalékpilótája, Santino Ferrucci balhéjához, hiába rúgta ki az amerikai tehetséget a legutóbbi ügye után az F2-es Trident, Ferrucci egyébként sem vezetett volna a magyarországi teszten.