Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Red Bull-dupla, Verstappen-pályacsúcs a német edzésen

2018.07.20. 12:47

Nem volt sok esemény a Német Nagydíj első szabadedzésén pénteken, de ami akadt, az annál látványosabb volt. Nico Hülkenberg csúszott ki a pálya leggyorsabb kanyarjában, klasszikus hibapont ez, átszánkázott a kavicságyon, majd a füvön folytatta, és óriási porfelhőt vert fel. Mázlija volt, megúszta, és tudta folytatni.

Utána jött Riccrado, aki a célegyenesben ment keresztül egy sörösdobozon, ami darabokra tört. Az ausztrál utána két körön át csak poroszkált, de nem jött be a depóba, majd odalépett neki, úgy, hogy a leggyorsabb kört teljesítette.

4 ezreddel előzte meg Lewis Hamiltont.

Idejét nem is tudták megjavítani a végéig, ezzel a különbséggel lett első a tréningen a Red Bull-pilóta. Hamilton maradt a második, Verstappen harmadik helye azt mutatja, a Red Bull-lal számolni kell a hétvégén. Vettel negyedik, Bottas ötödik, Räikkönen a hatodik helyen zárt. Hülkenberg 10. lett.

Ricciardo után Verstappen

Az első edzés után a másodikat is a Red Bull nyerte, ezúttal Max Verstappen volt ezredekkel gyorsan Lewis Hamiltonnál, aki 26 ezredmásodperccel kapott ki, de a még az ötödik Kimi Räikkönen is 342 ezredre volt a hollandtól. Ricciardo nem véletlenül hiányzott az elejéről, a rajtbüntetése miatt a másfél óra nagy részében versenyszimulációt teljesített már, hiszen az időmérő nem bír majd komoly téttel számára.

Ahogy az első edzésen, úgy a másodikon is elég sok lecsúszás volt, a kerékvetők rendesen meggyötörték a kocsik padlólemezeit, de akkora kicsúszás, mint Hülkenbergé, nem volt a gyakorlás alatt.

Folytatás szombaton déltől a harmadik edzéssel.