Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egészségügyi probléma miatt távozik a Ferrari-főnök, aki rendbe tette a csapatot

2018.07.22. 10:25

Egy vállműtét utáni komplikáció miatt hagyja ott posztját Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler Automobiles elnök-vezérigazgatója, jelentette be az autóipari konszern váratlanul szombaton. Ezzel egynapos találgatást zártak le, miszerint Marchionne idő előtt távozhat a helyéről.

Marchionne állapota rohamosan romlott a vállműtét után, így a csoportnak hirtelen kellett döntenie, miután felismerték, a 66 éves Marchionne nem tud visszatérni a munkába.

Marchionne 2014-ben vette át a Ferrari vezetését Luca di Montezemolótól, miután a csapat elég mélyre süllyedt a Forma-1-ben. Marchionne vezetésével utolérték a Mercedest, sőt, 2018-ban talán már meg is előzték a német márkát, köszönhetően Marchionne nagyszabású átszervezéseinek. Marchionne a csapaton kívül is fontos eredményeket ért el, az F1 sportpolitikai ügyeiben összefogott a nagy rivális Mercedesszel, és velük együtt harcolt az F1-tulaj Liberty Media általuk rossznak vélt újításai ellen.

A Ferrarinál John Elkann lett az új elnök, és a terv szerint Louis Carey Camilleri lesz a vezérigazgató – az ő feladatuk lesz, hogy folytassák azt a remek időszakot, amit Marchionne kezdett meg a Ferrarinál.

Az olasz-kanadai vezető eredetileg 2018 végén távozott volna a csoport éléről, így az akkorra rendben állított tervet vették elő: eszerint a Jeepet vezető Mike Manley léphet majd Marchionne helyébe a következő igazgatósági ülés után, de Manley már addig is megkapja a végrehajtó jogkört.