Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Művészi 360 fok, díjazni kéne

2018.07.23. 16:42

Charles Leclerc 20 évesen az F1 kiemelkedő tehetsége, több mint pletyka már, hogy ő válthatja Kimi Räikkönent jövőre a Ferrarinál. Hockenheimben a hétvégén nem volt jó napja, illetve jól indult, de balul végződött az eső miatt: csapata, az Alfa Sauber kockáztatott, a boxba hívta, mikor cseperegni kezdett, ám az eső csak később érkezett, így a rizikó nem jött be.

Leclerc a plusz kerékcsere miatt a mezőny végére esett vissza, majd amikor elkezdett felzárkózni, megpördült. Nem is akárhogy: az egyes, a leggyorsabb kanyarban úgy forgott tökéletes 360 fokot, hogy az Alfa menetirányba állt vissza, időt is alig veszített a monacói pilóta.

Hibázott, mikor az autó fara elment, de utána ahogy megfogta és visszahozta a kocsit, az mesteri. Mondhatni, hogy korát meghazudtoló. És persze rutinját, Leclerc ugyanis újonc, 11. F1-futamán indult.

Hétvégén a Hungaroringen, a Magyar Nagydíjon dobhat újra.