Jön a Magyar GP, fellélegezhetnek a pilóták

000 17U9D5
2018.07.24. 08:09

Idén nagyon nincs szerencséjük hazai pályán a Forma-1-es pilótáknak. A múlt héten Sebastian Vettel eldobott egy győzelmet, miután egy hiba miatt kiesett Németországban, de Lewis Hamiltonnak, Daniel Ricciardónak vagy épp Charles Leclercnek sem a hazai lesz a kedvenc futama a 2018-as idényből.

Daniel Ricciardo idei szezonja elképesztően felemás: hiába nyert meg az első öt futamból kettőt is, már négyszer esett ki, illetve egyszer sem végzett a negyediknél jobb helyen (a győzelmein kívül). Az Ausztrál Nagydíj is ilyen volt számára: hiába kvalifikálta magát az 5. helyre, kapott egy három rajthelyes büntetést, mert nem lassított eléggé az egyik edzésen a piros zászlónál. Végül negyedik lett, de a büntetés nélkül könnyen dobogóra állhatott volna.

Spanyolországban két pilóta is hazai pályán indulhatott: Fernando Alonso és Carlos Sainz. Konkrétan egyik pilótával sem történt semmi szerencsétlenség, előbbi 8., utóbbi a 7. helyen végzett. Bár a kétszeres világbajnok Alonsónak így is elég kellemetlen lehetett, hogy a McLarennel kellett szenvednie a pontszerzésért otthon.

Monacóban Charles Leclerc helyi születésű és ott is él, így fejezte be a futamot:

Lance Stroll még rosszabbul járt, mint Leclerc, ő ugyanis mindössze egy körig élvezhette a hazai pálya előnyét Kanadában, ütközött Brendon Harley-vel.

A Francia Nagydíjon Pierre Gasly, Romain Grosjean és Esteban Ocon érezhette otthon magát, de mindhármójuknak borzalmas versenye volt. Gasly és Ocon konkrétan kiütötte egymást, a 10. helyről induló Grosjean pedig úgy lett a 11., hogy a kilencedik helyről rajtoló csapattársa a hatodik helyen fejezte be a futamot.

Angliában Lewis Hamilton készült arra, hogy sorozatban ötödször is megnyerje a Brit Nagydíjat. Meg is szerezte az első rajtkockát, de utána elszúrta a rajtot, majd ütközött Kimi Räikkönennel az első körben, és végül csak a második helyen ért célba. Nem volt ideális versenye, de még mindig jobban járt, mint az a Sebastian Vettel, aki a Német Nagydíjon az élről, senkitől sem zavartatva dobott el egy biztosnak tűnő győzelmet. Nico Hülkenberg azonban kiemelkedően jól szerepelt, az idei legjobb eredményét érte el az 5. helyével, mint a szabályt erősítő kivétel.

 Borítókép: Sebastian Vettel autója, miután falnak ütközött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíján Fotó: MTI/AP/Jens Meyer