Alonso: Rakétát is tehettek a kocsira, akkor se leszünk gyorsabbak

2018.07.29. 11:35

11. helyről indulhat a vasárnap délután 15 óra 10 perckor kezdődő Magyar Nagydíjon Fernando Alonso, ami jó eredmény a McLaren-Renault-nak. Lehetett volna jobb is talán, mert az időmérő közepén esett, de a második szakasz legelején nem tudott jó kört menni a spanyol, aztán meg annyira eleredt, hogy már nem lehetett javítani.

Így is elégedett volt a rajthelyével, azzal viszont nem, hogy a tévéközvetítésbe bejátszották a csapattal folytatott beszélgetését. Ami elég szórakoztatóra sikerült, ugyanis azon diskurált a mérnökével, hogy milyen gumival lehetnének gyorsabbak.

Nézzük.

McLaren: Fernando, átmeneti gumit vagy esőgumit tegyünk fel?

Alonso: Szerintem menjünk be a garázsba, és nézzük, ahogy esik. Esőgumival kimehetünk, de ha 25 másodperccel vagyunk lassabbak, akkor semmi értelme kimenni.

M: Rendben, Fernando, egy körre még lenne időnk a végén.

A: Nem tudom, haver, tegyetek fel esőgumit vagy amit akartok. Az utolsó szektor lehetetlen, ha rakétát szereltek a kocsira, akkor is maradunk 11.-ek.



Egyértelműen lehetett látni kívülről is, hogy semmi esély nincs javítani, annyira szakad, a 12. helyen Daniel Ricciardo is csak becsületből körözgetett a Red Bull-lal, ő sem tudott a tízbe kerülni.

Alonsónak a vicces csapatvitával nem volt baja, azt nem értette, miért megint őt vették ki a közvetítésbe. Szerinte valami problémája lehet az üzeneteivel a tévéadást szolgáltató FOM-nak (Formula One Management), pedig inkább csak arról van szó, hogy pusztán csak szórakoztatóak a megnyilvánulásai. Mint ez a mostani is.