Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso: Rakétát is tehettek a kocsira, akkor se leszünk gyorsabbak

2018.07.29. 11:35

11. helyről indulhat a vasárnap délután 15 óra 10 perckor kezdődő Magyar Nagydíjon Fernando Alonso, ami jó eredmény a McLaren-Renault-nak. Lehetett volna jobb is talán, mert az időmérő közepén esett, de a második szakasz legelején nem tudott jó kört menni a spanyol, aztán meg annyira eleredt, hogy már nem lehetett javítani.

Így is elégedett volt a rajthelyével, azzal viszont nem, hogy a tévéközvetítésbe bejátszották a csapattal folytatott beszélgetését. Ami elég szórakoztatóra sikerült, ugyanis azon diskurált a mérnökével, hogy milyen gumival lehetnének gyorsabbak.

Nézzük.

McLaren: Fernando, átmeneti gumit vagy esőgumit tegyünk fel?

Alonso: Szerintem menjünk be a garázsba, és nézzük, ahogy esik. Esőgumival kimehetünk, de ha 25 másodperccel vagyunk lassabbak, akkor semmi értelme kimenni.

M: Rendben, Fernando, egy körre még lenne időnk a végén.

A: Nem tudom, haver, tegyetek fel esőgumit vagy amit akartok. Az utolsó szektor lehetetlen, ha rakétát szereltek a kocsira, akkor is maradunk 11.-ek.Egyértelműen lehetett látni kívülről is, hogy semmi esély nincs javítani, annyira szakad, a 12. helyen Daniel Ricciardo is csak becsületből körözgetett a Red Bull-lal, ő sem tudott a tízbe kerülni.

Alonsónak a vicces csapatvitával nem volt baja, azt nem értette, miért megint őt vették ki a közvetítésbe. Szerinte valami problémája lehet az üzeneteivel a tévéadást szolgáltató FOM-nak (Formula One Management), pedig inkább csak arról van szó, hogy pusztán csak szórakoztatóak a megnyilvánulásai. Mint ez a mostani is.