Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját pilótája miatt jelentett csődöt a Force India

GettyImages-1003865818
2018.07.29. 09:40

Pénteken hivatalosan is csődöt jelentett a Force India, a lépéshez viszont a csapat pilótája, Sergio Pérez is hozzájárult, ő indított ugyanis keresetet az istálló ellen. Ebben a csapat motorjait szállító Mercedes, illetve a Force India főszponzora, a BWT is támogatták, mert úgy látták, csak így lehet sikeresen megmenteni a csapatot.

Vagyis nem egy sértődött reakcióról, hanem tudatosan átgondolt mentési tervről van szó, amiben minden fél természetesen a pénzét szeretné viszont látni:

  • Pérez az elmaradt fizetését,
  • a Mercedes a motorokért és a váltókért meg nem kapott 10,5 millió euróját szeretné megkapni,
  • a BWT pedig hivatalos formában jelezte, hogy a szponzori támogatásukat kölcsönként adták a csapatnak.

Azzal, hogy hivatalos úton kérik a tartozás rendezését, rákényszerítik a csapatot arra, hogy egy működőképes stratégiát alkossanak a Force India megmentésére. Korábban a csapat többségi tulajdonosa, Vijay Mallya azt mondta, még nem kapott megfelelő ajánlatot a csapat eladására, a csődeljárás megindításával viszont már nem ő hozza meg a döntést arról, mi megfelelő, és mi nem, hanem a csődbiztosok, akik sürgős megoldást keresnek az Autosport szerint.

A korábbi hírek alapján négy vevő is lenne a csapatra, velük kellene kidolgozni a megoldást.

Pérez egyébként azt nyilatkozta, hogy megszakadt a szíve, amiért csődeljárást kellett indítania a csapata ellen, nehéz döntés volt, de meg kellett tennie, nem csak maga miatt, hanem a csapat 400 alkalmazottja maitt is.