Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Niki Lauda teljesen felépülhet, de még sokáig az intenzíven lesz

2018.08.08. 16:43

Niki Laudán augusztus 2-án hajtottak végre tüdőtranszplantációt Bécsben. Az őt kezelő orvosok most először tartottak sajtótájékoztatót a korábbi Forma-1-es világbajnok állapotáról, illetve pár róla terjedő pletykát is cáfoltak.

Az orvosok szerint Lauda szépen gyógyul, a műtét után 24 órával már felébresztették a mesterséges altatásból, azóta önállóan lélegzik. Egyelőre minden tökéletes vele kapcsolatban, azonban még így is jó ideig az intenzíven fog maradni, nyilatkozta Christian Hengstenberg, a Bécsi Általános Kórház orvosa.

Az orvosok elmondták, hogy Lauda a hírekkel ellentétben nem megfázott, hanem a tüdejének hörgőcskéi gyulladtak be. Ez tüdőszövet hegesedéséhez vezetett, amit először gyógyszerrel próbáltak meg kezelni, de mivel az sikertelen volt, így csak a műtét maradt. 

A transzplantáció nélkül Lauda legfeljebb egy hétig élhetett volna.

Azt az orvosok arra nem tudtak választ adni, hogy az átültetésben mekkora szerepet játszott a pilóta 1976-os balesete, már ha egyáltalán volt hozzá bármi köze. 

Lauda látogatható, de csak szigorú feltételek mellett, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt.