Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Stroll már a hétvégén átülhet a Force Indiába

2018.08.20. 14:03

Spanyol lapértesülés szerint már a hétvégi Belga Nagydíjra átülhet a Force Indiába a jelenlegi Williams-pilóta Lance Stroll, akinek apja is részt vett a Force India pár héttel ezelőtti megmentésében.

A kanadai üzletember és pilóta fia szempontjából érthető lenne a döntés, hiszen miért finanszírozna úgy egy erősebb csapatot, hogy fia egy gyengébb autóval versenyez közben. Ha tényleg meglépné, hogy átigazoltatja fiát a Force Indiához, az viszont már a 2019-es szezonra gondolva is történne, hiszen Stroll nyilvánvalóan azt szeretné, ha a jövő évi autó fia vezetési stílusa köré terveződne, és ha a csapatnál van, akkor könnyebben módosítanak az eddigi terveken.

Ha meglépik ezt Strollék, tovább bonyolódhat az eddig is szokatlanul őrült nyári pilótapiac.

  • Mivel Sergio Pérez elég sok pénzt hoz a Force Indiának a támogatóival, a mexikói helye biztos, vagyis Esteban Ocon kerülhet ki onnan.
  • A francia mehet pont Stroll helyére a Williamsbe, blokkolva a Williams-tartalékpilóta Robert Kubica fantasztikus visszatérését,
  • vagy a fentebb már említett spanyol forgatókönyv szerint mehetne a McLarenbe Stoffel Vandoorne helyére, akivel nem túl elégedettek a csapatnál.
  • Ha jól teljesít, maradhatna is 2019-re, csakhogy a McLaren felhozná már az F2-ből a tehetség Lando Norrist, ami azt jelentheti, hogy Ocon így is, úgy is ahhoz a Williamshez kerülhet, amiből a Mercedes olyasmi fiókcsapatot csinálna, mint amit a Ferrari hozott össze a Sauberrel.

Náluk meglátszott az eredmény, ha hasonlót ugrik a Williams, akkor nem is járna olyan rosszul az egyébként hosszabb távon Mercedes-ülésre pályázó Ocon.