Jenő
-2 °C
6 °C

Stroll már a hétvégén átülhet a Force Indiába

2018.08.20. 14:03

Spanyol lapértesülés szerint már a hétvégi Belga Nagydíjra átülhet a Force Indiába a jelenlegi Williams-pilóta Lance Stroll, akinek apja is részt vett a Force India pár héttel ezelőtti megmentésében.

A kanadai üzletember és pilóta fia szempontjából érthető lenne a döntés, hiszen miért finanszírozna úgy egy erősebb csapatot, hogy fia egy gyengébb autóval versenyez közben. Ha tényleg meglépné, hogy átigazoltatja fiát a Force Indiához, az viszont már a 2019-es szezonra gondolva is történne, hiszen Stroll nyilvánvalóan azt szeretné, ha a jövő évi autó fia vezetési stílusa köré terveződne, és ha a csapatnál van, akkor könnyebben módosítanak az eddigi terveken.

Ha meglépik ezt Strollék, tovább bonyolódhat az eddig is szokatlanul őrült nyári pilótapiac.

  • Mivel Sergio Pérez elég sok pénzt hoz a Force Indiának a támogatóival, a mexikói helye biztos, vagyis Esteban Ocon kerülhet ki onnan.
  • A francia mehet pont Stroll helyére a Williamsbe, blokkolva a Williams-tartalékpilóta Robert Kubica fantasztikus visszatérését,
  • vagy a fentebb már említett spanyol forgatókönyv szerint mehetne a McLarenbe Stoffel Vandoorne helyére, akivel nem túl elégedettek a csapatnál.
  • Ha jól teljesít, maradhatna is 2019-re, csakhogy a McLaren felhozná már az F2-ből a tehetség Lando Norrist, ami azt jelentheti, hogy Ocon így is, úgy is ahhoz a Williamshez kerülhet, amiből a Mercedes olyasmi fiókcsapatot csinálna, mint amit a Ferrari hozott össze a Sauberrel.

Náluk meglátszott az eredmény, ha hasonlót ugrik a Williams, akkor nem is járna olyan rosszul az egyébként hosszabb távon Mercedes-ülésre pályázó Ocon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?