Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Alonso? Talán a Toro Rosso hívta, mi biztos nem

2018.08.24. 17:59

Sikerült elég nagyra duzzadnia annak az ügynek, amit még a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko nyitott meg pár napja tett nyilatkozatával, miszerint Fernando Alonso elég komoly feltételeket fogalmazott meg, amikor a Red Bull jó egy évtizede megkereste.

Alonso a dolog miatt bocsánatkérést követelt a Red Bull-vezetőktől, majd pár egyéb részletet is elárult, miszerint összesen hatszor keresték meg a Red Bulltól 2007 óta, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban, majd idén kétszer, Monacóban, majd augusztusban.

Ezzel arra akart rámutatni, hogy ha valóban olyan problémás lenne vele dolgozni, mint azt a csapat most mondja, akkor valószínűleg nem keresték volna meg ennyiszer.

A spanyol kijelentésére gyorsan válaszolt az RBR-főnök Christian Horner, aki pénteken több csapatfőnökkel együtt tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy nem egészen tudja, mire gondol Alonso,

talán a Toro Rosso-csapatfőnök Franz Tost kereshette, a Red Bull ugyanis nem tett neki ajánlatot 2018-ban.

„Fernando Alonso nagyszerű pilóta, az egyik legjobb F1-versenyző, de nem illik a csapatunk profiljába. A Toro Rossónál a fiatalokba fektetünk, onnan jönnek a versenyzőink. Sajnálom, hogy elhagyja a Forma-1-et, ugyanakkor biztosan állíthatom, hogy a Red Bull nem adott neki szerződésajánlatot” – mondta Horner, aki csak annyit ismert el, hogy futólag beszéltek Alonso ügynökével, Flavio Briatoréval, konkrét ajánlat viszont nem fogalmazódott meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?