Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

50 millió fontos ajándékot kapott a Force India a többi csapattól

2018.08.25. 09:38

A kegyetlen üzleti élethez képest meglepően nagyvonalúak voltak az F1-csapatok az újrakeresztelt, és a szabályok szerint emiatt újra is indított most már Racing Point Force Indiával, megtehették volna ugyanis, hogy mintegy 50 millió fontot, 18 milliárd forintot kivesznek a csapat zsebéből.

Azzal, hogy a csődeljárástól megmentett csapatot újranevezték szezon közben, tulajdonképpen új csapatot hoztak létre, ami nem feltétlenül jogosult a Force India korábbi pénzdíjaira, így a 10 csapat között egyenlően szétosztott, istállónként 24,9 millió fontra, és a helyezés alapján osztott plusz pénzdíjra. A másik kilenc csapat viszont mégis engedte, hogy ezeket megtartsák, cserébe azért, hogy a Force Indai elveszítse a szezonban addig szerzett 59 pontját.

A régi-új csapat ezzel a Belga Nagydíjon 0-ról kezd, és 9 futama marad arra, hogy több pontot szerezzen, mint a többiek 21 verseny alatt. Reálisan a Williams, Sauber kettős megelőzése lehet a minimális cél, de a most 28 ponttal álló Toro Rosso is meglehet nekik, vagyis kevesebb mint fél szezonnal a hetedik helyen zárhatnak majd az idény végén.

Kiderült közben az is, hogy a Racing Point nevet csak azért vették fel, mert erre a cégre vannak bejegyezve a csapat tulajdonai Angliában, a Force Indiát pedig azért tartották meg, hogy ne zavarják össze a szurkolókat. 2019-ben szinte biztos, hogy teljesen új néven indul majd a csapat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?