Megmentették a Német Nagydíjat

2018.08.29. 10:21

Két hónapja még azt jelentették be, hogy anyagi okok miatt 2019-ben nem lesz németországi Forma-1-es futam, de úgy tűnik, hogy a felek megegyeztek a folytatásról, és nem marad ki a Hockenheimring jövőre.

A Motorsport-Total azt írja, a pályát üzemeltető Hockenheim-Ring GmbH ls a Liberty Media a hétvégi Belga Nagydíjon a eljutott a szóbeli megállapodásig, majd kedden további részletekről tárgyaltak. A szerződés aláírásági még nem jutottak el, de a monzai versenyhétvégén minden valószínűség szerint Hockenheim is ott lesz az előzetes versenynaptárban.

Valószínűleg a Liberty Media tett kedvezményeket, a német lap úgy tudja, hogy Hockenheimnek csak a 25 millió eurós jogdíj felét kell kifizetnie. A Libertyt az idei Német Nagydíj sikere győzhette meg a folytatásról, több mint 70 ezer néző nézte a helyszínen a futamot.

Hockenheimnek fontos, hogy minél előbb kihirdessék a végleges versenynaptárt, mert szeretnék elkezdeni a jegyárusítást, jellemzően a karácsonyi időszakban értékesítik a belépők többségét.

A Német Nagydíj hosszabb távú jövője viszont még mindig bizonytalan, de dolgoznak azon, hogy 2020-tól egy ötéves szerződést kössenek meg.