Ödön
2 °C
11 °C

Megmentették a Német Nagydíjat

2018.08.29. 10:21

Két hónapja még azt jelentették be, hogy anyagi okok miatt 2019-ben nem lesz németországi Forma-1-es futam, de úgy tűnik, hogy a felek megegyeztek a folytatásról, és nem marad ki a Hockenheimring jövőre.

A Motorsport-Total azt írja, a pályát üzemeltető Hockenheim-Ring GmbH ls a Liberty Media a hétvégi Belga Nagydíjon a eljutott a szóbeli megállapodásig, majd kedden további részletekről tárgyaltak. A szerződés aláírásági még nem jutottak el, de a monzai versenyhétvégén minden valószínűség szerint Hockenheim is ott lesz az előzetes versenynaptárban.

Valószínűleg a Liberty Media tett kedvezményeket, a német lap úgy tudja, hogy Hockenheimnek csak a 25 millió eurós jogdíj felét kell kifizetnie. A Libertyt az idei Német Nagydíj sikere győzhette meg a folytatásról, több mint 70 ezer néző nézte a helyszínen a futamot.

Hockenheimnek fontos, hogy minél előbb kihirdessék a végleges versenynaptárt, mert szeretnék elkezdeni a jegyárusítást, jellemzően a karácsonyi időszakban értékesítik a belépők többségét.

A Német Nagydíj hosszabb távú jövője viszont még mindig bizonytalan, de dolgoznak azon, hogy 2020-tól egy ötéves szerződést kössenek meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?