Hamilton: Ricciardo azt csinálja, amit én

2018.08.30. 08:52

Daniel Riccardo erősen felzavarta a Forma-1-es pilótapiacot, mikor augusztus elején közölte, a Red Bull helyett jövőre a Renault-nál folytatja. RBR-es főnökei nem hitték el, hogy olyan csapathoz vált, ami az elmúlt két és fél évben dobogós helyet sem szerzett.

Lehet, hogy Lewis Hamiltont is meglepte a döntése, de ő biztosan kellemesen csalódott - legalábbis pozitívan beszélt az Autosportnak a történtekről.

Örülök a döntésének, mindig bátor eltérni a normáktól, akkor is, ha az emberek megszólnak. Pláne, hogy a szezon felénél még azt sem lehet sejteni, mit dob neked a gép jövőre. Izgalmas időszak ez neki, rengetegen félnek a váltástól, a mástól, és beleragadnak egy helyzetbe, amiben nem boldogok, csak megvannak. Menő látni, hogy Daniel, hozzám hasonlóan, ki akar próbálni valami újat, és tanulni belőle, legyen az jó vagy rossz, és bevállalja a kockázatot.

Ricciardo és Hamilton
Ricciardo és Hamilton

Hamilton arra utalt, 2012 végén a biztos, addig folyamatosan nyerni képes McLarenből ült át a Mercedesbe, ami éppcsak megindult felfelé. A váltás bejött, három vb-cím lett az eredménye.

Bob Bell, a Renault leköszönő technikai főnöke is Hamiltonéhoz hasonlította Ricciardo lépését, de megjegyezte, utóbbiéban nagyobb a rizikó. Az angol tudta, hogy a 2013-as szezon után 2014-ben jönnek az új szabályok, amivel a Mercedes feltörhet, de most nem lesz ilyen. Legalábbis 2021-ig biztos nem, és a körülmények arra utalnak, akkor sem annyira mérvadó, mint 2014-ben.