Cecília
4 °C
6 °C

Hamilton: Ricciardo azt csinálja, amit én

2018.08.30. 08:52

Daniel Riccardo erősen felzavarta a Forma-1-es pilótapiacot, mikor augusztus elején közölte, a Red Bull helyett jövőre a Renault-nál folytatja. RBR-es főnökei nem hitték el, hogy olyan csapathoz vált, ami az elmúlt két és fél évben dobogós helyet sem szerzett.

Lehet, hogy Lewis Hamiltont is meglepte a döntése, de ő biztosan kellemesen csalódott - legalábbis pozitívan beszélt az Autosportnak a történtekről.

Örülök a döntésének, mindig bátor eltérni a normáktól, akkor is, ha az emberek megszólnak. Pláne, hogy a szezon felénél még azt sem lehet sejteni, mit dob neked a gép jövőre. Izgalmas időszak ez neki, rengetegen félnek a váltástól, a mástól, és beleragadnak egy helyzetbe, amiben nem boldogok, csak megvannak. Menő látni, hogy Daniel, hozzám hasonlóan, ki akar próbálni valami újat, és tanulni belőle, legyen az jó vagy rossz, és bevállalja a kockázatot.

Ricciardo és Hamilton
Ricciardo és Hamilton

Hamilton arra utalt, 2012 végén a biztos, addig folyamatosan nyerni képes McLarenből ült át a Mercedesbe, ami éppcsak megindult felfelé. A váltás bejött, három vb-cím lett az eredménye.

Bob Bell, a Renault leköszönő technikai főnöke is Hamiltonéhoz hasonlította Ricciardo lépését, de megjegyezte, utóbbiéban nagyobb a rizikó. Az angol tudta, hogy a 2013-as szezon után 2014-ben jönnek az új szabályok, amivel a Mercedes feltörhet, de most nem lesz ilyen. Legalábbis 2021-ig biztos nem, és a körülmények arra utalnak, akkor sem annyira mérvadó, mint 2014-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?