Vettel picit elszámította magát

2018.08.30. 09:20

Az első milánói F1-parádéval vezetik fel a hétvégi Olasz Nagydíjat, azaz szerdán a város utcáin autóztak a sztárok szűk kordonok között, méterekre a drukkerektől. Sebastian Vettelnek kicsit túl szűk is volt az út, egy balosban kigyorsításnál vesztette el a Ferrarit, ami jobbra csúszott, épp bele a műanyag korlátba.

Az autó első szárnya bánta az ütközést, ami eltört, és félkeresztben állt. A német tovább tudott menni, pechje, vagy épp szerencséje, hogy az egész méterekre a kijelölt szervizhelytől történt, nem kellett sokat a ferde légterelővel megtennie.

A Ferrari Monzában favorit a hétvégén, Vettel simán nyert múlt hétvégén Spában, a kocsijuk jelenleg gyorsabbnak tűnik a Mercedeseknél, fel van adva a lecke Hamiltonnak. És akkor még nem beszéltünk a szenvedélyes olasz közönségről, ami szintén a Ferrarit fogja segíteni.

A szabadedzések pénteken kezdődnek Monzában.

UPDATE: Vettel vállalta a felelősséget a hibájáért, de megindokolta - a gond az volt, hogy Kimi Räikkönen kormányát használta a show-n, amin a másik oldalon van a kuplung, és ez meglepte, legalábbis nem készült fel rá rendesen.