Olivér
4 °C
8 °C

Leclerc-Räikkönen-csere: a balhés tesó elszólta magát?

2018.09.06. 16:50

Csütörtök délután 4 körül egy Facebook-posztban köszöntötte a Garage Italia Customs, Charles Leclerc egyik szponzora a tehetség Alfa Sauber-pilótát:

Büszkék vagyunk, hogy a kezdetektől hittünk benned. Büszkék vagyunk, hogy a pályán kanyarról kanyarra kísértünk téged. Boldogak vagyunk, hogy hamarosan a vörös kocsi volánjánál látunk, Charles Leclerc.

Az üzenetet perceken belül leszedték, de az internet népe és a Gazzetta.it elcsípte.

A törölt Facebook-poszt
A törölt Facebook-poszt

Tekinthetnénk egy túl lelkes szponzor optimizmusának, csakhogy ezt a tuningcéget Lapo Elkann, a jelenlegi Ferrari-elnök, John Elkann tesvére alapította, és a mai napig az övé. John Elkann dönti el, ki lesz Sebastian Vettel csapattársa 2019-ben a Ferrarinál, Kimi Räikkönen vagy Leclerc.

Természetesen miután törölték a posztot, azonnal jött a magyarázkodás, hogy ez csak egy olyan köszöntés volt, aminek "az oka a jövőben megtörténhet".

Hónapok óta az a kérdés a Ferrarinál, hogy Kimi Räikkönen megtarthatja-e a helyét a csapatnál, vagy érkezik a helyére Leclerc. Monzában a hétvégén azt beszélték, a szezon végén megtörténik a váltás, csütörtök reggel a neten azt, hogy ezt a nap végéig bejelentik.

Hivatalos megerősítés továbbra sincs, de Lapo Elkann, a FIAT-ot, így a Ferrarit is birtokló család éles eszű, de rém balhés feketebáránya elszólhatta magát. Őt ismerve nem véletlenül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?