Szilvia
5 °C
16 °C

Hamilton: Playstationön Kimivel voltam

2018.09.07. 20:59

Még vasárnap, a monzai futam utáni sajtótájékoztatón kérdezte meg a Racingline.hu Lewis Hamiltont, hiányozna-e neki Kimi Räikkönen, ha elhagyná a Forma-1-et. A válasz ötnapos, de most, hogy a finn másfél lábbal lóg ki az F1-ből, érdemes elővenni.

Hogy hiányozna-e? Ez mindig nehéz kérdés, azt hiszem, az egész sportnak hiányozna, természetesen, úgyhogy igen. Sosem titkoltam, hogy mielőtt az F1-be kerültem volna, Kimivel voltam a McLarenben a PlayStationon, azt képzeltem, én vagyok ő. Aztán az első McLaren, amit vezethettem, rá volt beállítva, a felfüggesztések, minden. Hihetetlen élmény volt, menő, hogy a vezetési stílusunk hasonló, ugyanis nagyon rendben volt az a beállítás nekem is. Csodálatos karrier áll mögötte, igazi megtiszteltetés, hogy egy olyan nagyszerű finnel versenyezhettem, mint ő. Mindig higgadt, jéghideg, évek vannak még benne. Mintha nem is öregedne. Ilyenek a finnek, nem is tudom, mi teszi ezt. Talán a szauna meg a jeges dolgok.

Nagyobbat nem is bókolhatott volna Hamilton, hirtelen nem is tudjuk, melyik a legnagyobb dicséret. De a tisztelet a pályán is meglátszott köztük, háromszor előzték egymást a monzai futamon - Hamilton, majd Räikkönen, aztán újra Hamilton -, de mindhárom manőver olyan tiszta volt, mintha csapattársak lennének, pedig mindhárom az élen történt. Idén Silverstone-ban összeakadtak, Räikkönen elismerte a hibáját, Olaszországban pedig mindketten különösen figyeltek a másikra. Általánosságban is elmondható, hogy az F1-menők közül ők vezetnek a legtisztábban. (Meg Ricciardo.)

Hamilton nyert, Räikkönen második lett, ami csalódás, de annak kicsit örülhetett, hogy századszor állt dobogón a Forma-1-ben: ez csak Schumachernek, Prostnak, Hamiltonnak, Vettelnek és a finnek jött össze az F1-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?