Jolán
2 °C
4 °C

Todt: Az idejét vesztegeti, aki az F1 halálát látja a Forma-E-ben

2018.09.09. 09:38

Nagyon únja már Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, hogy folyamatosan összehasonlítgatják a szervezet két sorozatát, a Forma-1-et és az elektromos Forma-E-t, a kettőnek ugyanis nem sok köze van egymáshoz, mert nem egymással versengenek.

Todt leszögezte, hogy a Forma-1-ből sosem lesz teljesen elektromos széria, úgyhogy nincs is miről beszélni, leginkább azért, mert a Forma-E sokkal lassabb a királykategóriánál, ezért is viszik városba a futamokat, és nem mondjuk Monzába, mert ott nagyon látszana, mennyire elmaradnak az FE-kocsik végsebességben például a Forma-1-től.

Todt szavai mellé azért érdemes odatenni azt is, hogy a Forma-E-nek kizárólagos joga van a teljesen elektromos versenyszabályzatra 2039-ig, illetve, hogy négy év alatt rengeteget fejlődött a kocsik technikája, tehát a következő 10-20 évben könnyen lehet, hogy végsebességben is befogják a benzinmotoros autókat.

Az FIA-elnök persze nem becsmérlően beszélt az FE-ről, fontos sorozat az is, de még gyerekcipőben jár, még ha rohamos tempóban fejlődik is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?