Megható üzenettel köszönt be a Ferrarihoz Leclerc

2018.09.11. 15:02

Kedden hivatalossá vált, hogy a Ferrarinál jövőre Charles Leclerc váltja Kimi Räikkönent, a monacói pilóta 21 évesen érkezik az olaszokhoz. Már a második F1-es évében.

Sokszor elmondta, a Ferrari az álma, ennek megfelelő posztban köszöntötte új csapatát Instagramon és Twitteren.

Az álmok valóra válnak. A Ferrarinál fogok vezetni a 2019-es F1-világbajnokságban. Hálás vagyok a Ferrarinak a lehetőségért. Nicolas Todtnak, hogy 2011 óta segít engem. A családomnak. Egy embernek, aki már nincs közöttünk, de akinek mindent köszönhetek, ami most történik velem, Apámnak. Jules-nek, köszönet mindenért, amit tanítottál nekem, sosem feledünk. És mindenkinek, aki segített és hitt bennem. Keményebben fogok dolgozni, mint valaha, hogy ne okozzak nektek csalódást.

A köszönetnyilvánítások:

  • Nicolas Todt, Jean Todt fia, Leclerc menedzsere, ő hozta össze a ferraris szerződést még Sergio Marchionnéval, a Ferrari júliusban elhalálozott elnökével.
  • Az apa, Hervé Leclerc, aki a 80-as években maga is versenyzett alsóbb kategóriákban, és megfogadta, hogy elviszi a fiát oda, ami neki nem jött össze, az F1-be - hosszú betegség után tavaly júniusban hunyt el, 54 évesen.
  • Jules, azaz Jules Bianchi, az F1 Leclerc előtti legnagyobb tehetsége, a Ferrari volt tesztpilótája, aki a 2014-es szuzukai futamon szenvedett szörnyű balesetet, és 2015 nyarán meghalt. Bianchi mintha a bátyja lett volna, az apjáé a pálya, ahol Leclerc gokartozni kezdett.