Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Megható üzenettel köszönt be a Ferrarihoz Leclerc

2018.09.11. 15:02

Kedden hivatalossá vált, hogy a Ferrarinál jövőre Charles Leclerc váltja Kimi Räikkönent, a monacói pilóta 21 évesen érkezik az olaszokhoz. Már a második F1-es évében.

Sokszor elmondta, a Ferrari az álma, ennek megfelelő posztban köszöntötte új csapatát Instagramon és Twitteren.

Az álmok valóra válnak. A Ferrarinál fogok vezetni a 2019-es F1-világbajnokságban. Hálás vagyok a Ferrarinak a lehetőségért. Nicolas Todtnak, hogy 2011 óta segít engem. A családomnak. Egy embernek, aki már nincs közöttünk, de akinek mindent köszönhetek, ami most történik velem, Apámnak. Jules-nek, köszönet mindenért, amit tanítottál nekem, sosem feledünk. És mindenkinek, aki segített és hitt bennem. Keményebben fogok dolgozni, mint valaha, hogy ne okozzak nektek csalódást.

A köszönetnyilvánítások:

  • Nicolas Todt, Jean Todt fia, Leclerc menedzsere, ő hozta össze a ferraris szerződést még Sergio Marchionnéval, a Ferrari júliusban elhalálozott elnökével.
  • Az apa, Hervé Leclerc, aki a 80-as években maga is versenyzett alsóbb kategóriákban, és megfogadta, hogy elviszi a fiát oda, ami neki nem jött össze, az F1-be - hosszú betegség után tavaly júniusban hunyt el, 54 évesen.
  • Jules, azaz Jules Bianchi, az F1 Leclerc előtti legnagyobb tehetsége, a Ferrari volt tesztpilótája, aki a 2014-es szuzukai futamon szenvedett szörnyű balesetet, és 2015 nyarán meghalt. Bianchi mintha a bátyja lett volna, az apjáé a pálya, ahol Leclerc gokartozni kezdett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?