Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Szintet lép az F1: lehidalunk a 2021-es kocsiktól

2018.09.13. 10:44

Technikai tájékoztatót tartott az FIA-főnök Ross Brawn szerda este Szingapúrban, a hétvégi futam helyszínén. Az értekezletre csak az F1 résztvevői voltak hivatalosak - újságírók nem -, de szerencsére kiszivárogtak képek Brawn és az F1 2021-es módosítási terveiről.

A motorszabály-változtatásokat leszavazták arra az évre, az FIA viszont jelentős aerodinamikai lépéseket tervez, amelyeket egy Ferrari-koncepción mutatott be Brawn.

A lényeg, hogy alig két és fél év múlva így nézne ki egy átlagos autó a Forma-1-ben:

A lenyűgöző enyhe kifejezés.

Az egész kocsi eszméletlenül harmonikus, még a glóriás fejvédő is beleillik. A szárnyak csapottak, a kasztni ívelt, klasszabbat valószínűleg képtelenség rajzolni. A 18 colos felni már csak hab a tortán.

Mindez persze egyelőre a képzelet szüleménye, de az FIA azon dolgozik, hogy a 2021-es szabályok alapján csak ilyen és ehhez hasonló autókat lehessen építeni. Ha minden igaz, szűk három év múlva szintet lép a Forma-1.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?