Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ross Brawn 24 futamos Forma-1-et akar

2018.09.14. 11:15 Módosítva: 2018-09-14 11:22:28

Ross Brawnnak és a Liberty Mediának nagyon komoly tervei vannak, amikkel még jobbá és a nézők számára szórakoztatóbbá tennék Forma-1-et. A sportügyekért felelős szakember nem akar semmit elkapkodni, de az időmérőn, a csapatok költségvetésén, a pontrendszeren és a Forma-1-es naptáron is szívesen változtatna.

Régóta kérdés a Forma-1-ben a költséghatékonyság és Brown szerint nincs rendjén, hogy a legjobb csapatok kétszer annyit költenek fejlesztésre, mint a középmezőny tagjai. Ezért fokozatosan bevezetnek majd egy fizetési plafont, ami 2021-től lenne kötelező érvényű.

A versenyhétvégék továbbra is háromnaposak lesznek és egyelőre az időmérőhöz sem fognak hozzányúlni. Ugyanakkor nem bánna egy olyan koncepciót, ami felrázná a mezőnyt, hogy a jobb csapatok ne mindig az élről induljanak.

Ami a versenyeket illeti, a cél a 24 futamos szezon, bár kiemelte, 

24 minőségi eseményt akarnak, csak azért nem fognak plusz futamokat rendezni, hogy meglegyen a célszám (idén 21 futam van a naptárban).

A pontrendszeren is változtatna. Szerinte a rajongók úgy érzik, hogy 10. helytől lefelé a csapatoknak nincs miért küzdeniük, ez spóroláshoz vezet, ami pedig a verseny rovására megy. 

A forma-1 vezetősége ezért azon gondolkodik, hogy az első 10 helyezett helyett az első 15-nek járna pont.

– mondta Brown.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?