Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferrari tárt karokkal várná Mick Schumachert

2018.09.21. 18:41

Elég sok döntéshozó figyelmét sikerült felkeltenie a nyár közepe óta tartott remek formájával a Forma-3 Eb-n szereplő Mick Schumachernek, Michael Schumacher fiának. Olyannyira, hogy erősen pletykaszinten a Toro Rossóval is hírbe került, most pedig a Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene nyilatkozott róla a Forma-1 hivatalos honlapjának.

Nagyon-nagyon jók a legutóbbi eredményei, ami mellé nagyszerű karriert kívánok neki. Előbb viszont hagyjuk, hogy élvezze is a versenyzést. Mindig azt mondom, hogy a fiatal pilótáknak koncentrálni kell, de közben élvezniük is kell, amit csinálnak, és szépen lassan kell felnőniük. Ezek után ráérünk beszélni a jövőről. Hogyan mondhatnánk nemet Maranellóban egy ilyen névre?

A cikkben megszólaltatták a Suaber-csapatfőnök Frédéric Vasseurt is, aki már kicsit racionálisabban, de a helyzetre konkrétan reflektálva állt a dologhoz, rámutatva, hogy az F3 és az F1 között óriási az ugrás, amit nagyon kevés pilóta tudna egyből jól kezelni. Éppen ezért Vasseur szerint – teljesen logikusan – az F2 lenne a következő lépés Schumacher számára, és közben esetleg pár szabadedzésen is kipróbálhatná magát a Forma-1-ben, ha megvannak a megfelelő kapcsolatai az istállókkal.

Mick Schumacher a legutóbbi négy F3-hétvégén hat futamot nyert, hátránya 3 pont a bajnokságot vezető Dan Ticktum mögött hat futammal a szezon vége előtt.