Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A Ferrari tárt karokkal várná Mick Schumachert

2018.09.21. 18:41

Elég sok döntéshozó figyelmét sikerült felkeltenie a nyár közepe óta tartott remek formájával a Forma-3 Eb-n szereplő Mick Schumachernek, Michael Schumacher fiának. Olyannyira, hogy erősen pletykaszinten a Toro Rossóval is hírbe került, most pedig a Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene nyilatkozott róla a Forma-1 hivatalos honlapjának.

Nagyon-nagyon jók a legutóbbi eredményei, ami mellé nagyszerű karriert kívánok neki. Előbb viszont hagyjuk, hogy élvezze is a versenyzést. Mindig azt mondom, hogy a fiatal pilótáknak koncentrálni kell, de közben élvezniük is kell, amit csinálnak, és szépen lassan kell felnőniük. Ezek után ráérünk beszélni a jövőről. Hogyan mondhatnánk nemet Maranellóban egy ilyen névre?

A cikkben megszólaltatták a Suaber-csapatfőnök Frédéric Vasseurt is, aki már kicsit racionálisabban, de a helyzetre konkrétan reflektálva állt a dologhoz, rámutatva, hogy az F3 és az F1 között óriási az ugrás, amit nagyon kevés pilóta tudna egyből jól kezelni. Éppen ezért Vasseur szerint – teljesen logikusan – az F2 lenne a következő lépés Schumacher számára, és közben esetleg pár szabadedzésen is kipróbálhatná magát a Forma-1-ben, ha megvannak a megfelelő kapcsolatai az istállókkal.

Mick Schumacher a legutóbbi négy F3-hétvégén hat futamot nyert, hátránya 3 pont a bajnokságot vezető Dan Ticktum mögött hat futammal a szezon vége előtt.