Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Önti a Honda az F1-be a pénzt

2018.09.21. 14:25

A Red Bull Racing-pilóta Max Verstappen már alig várja a 2019-es szezont kezdetét, amikor csapata Hondára cseréli a mostani Renault-motorokat. A holland versenyző erről egy hollandiai PR-eseményen beszélt, ahol arról kérdezték, miért is bízik annyira a Hondában.

Egyrészt azért, mert a költségvetésük a sokszorosa annak, amit a mostani motorgyártónk költ. Másrészt nagyon jó irányba haladnak, ezt mutatják a teszteredmények is, harmadrészt pedig nagyon-nagyon szeretnének nyerni

– felelte Verstappen.

A Honda ugyan még se nem nyert, se dobogós helyet nem szerzett az F1-visszatérése óta, ám a Red Bull döntése alapján bizakodhatnak az alapján, amit a Toro Rossónál láttak a japán gyártótól.

A Honda állítólag a szeptember végi Orosz Nagydíjra új motorral érkezik majd, ami plusz lóerőket jelent – ettől azt várják, hogy beelőzik majd erőben a Renault-t, bár hivatalosan még nem erősítették meg, hogy az új fejlesztéssel érkeznének Szocsiba.

Verstappen arról is beszélt, hogy a szingapúri második helye arra bizonyíték, hogy a Red Bullé a második legjobb kasztni az F1-ben.

via Autosport