Megállás nélkül megy az adok-kapok Verstappen és a Renault között

2018.09.29. 17:54

Max Verstappen és a Renault között vélhetően már soha többet nem lesz barátságos a viszony. A holland versenyző már-már durvábban és gyakrabban szidja a Red Bull motorszállítóját, mint rosszabb napjain Fernando Alonso a Hondát. Azonban a francia gyártó sem hagyja magát, így megállás nélkül megy az adok-kapok.

Az Orosz Nagydíjon mindkét Red Bull-versenyző a mezőny végéről indul motorcsere miatt. Max Verstappen ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy azért kellett visszatérni a Renault B-specifikációjú erőforrásához, mert a C-specifikáció nem bírja a hegyi levegőt (Mexikóban és Brazíliában okozna ez gondot). Ezt a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul kapásból cáfolta, szerinte a csere tervezett volt és a hollandon kívül minden a legnagyobb rendben van.

Max személyében egy nagyon igényes kliensünk van, aki ráadásul még hangos is. Jobb lenne, ha inkább a vezetésre koncentrálna

mondta Abiteboul.

Verstappen pedig természetesen azonnal reagált a megjegyzésre

Ez az ember egyszerűen frusztrált, én pedig túl őszinte vagyok. Pontosan elmagyaráztam, miért kellett visszaváltanunk a B-specifikációra. Ha a C-vel versenyeznénk Mexikóban vagy Brazíliában, nem érnénk célba. Azért vagyok itt, hogy győzzek, nem azért, hogy a hetedik helyért küzdjek, mint ők. Ha kicsit többet koncentrálna a saját csapatára ahelyett, hogy folyamatosan miattam panaszkodik, akkor már világbajnokok lennének.