Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megállás nélkül megy az adok-kapok Verstappen és a Renault között

2018.09.29. 17:54

Max Verstappen és a Renault között vélhetően már soha többet nem lesz barátságos a viszony. A holland versenyző már-már durvábban és gyakrabban szidja a Red Bull motorszállítóját, mint rosszabb napjain Fernando Alonso a Hondát. Azonban a francia gyártó sem hagyja magát, így megállás nélkül megy az adok-kapok.

Az Orosz Nagydíjon mindkét Red Bull-versenyző a mezőny végéről indul motorcsere miatt. Max Verstappen ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy azért kellett visszatérni a Renault B-specifikációjú erőforrásához, mert a C-specifikáció nem bírja a hegyi levegőt (Mexikóban és Brazíliában okozna ez gondot). Ezt a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul kapásból cáfolta, szerinte a csere tervezett volt és a hollandon kívül minden a legnagyobb rendben van.

Max személyében egy nagyon igényes kliensünk van, aki ráadásul még hangos is. Jobb lenne, ha inkább a vezetésre koncentrálna

mondta Abiteboul.

Verstappen pedig természetesen azonnal reagált a megjegyzésre

Ez az ember egyszerűen frusztrált, én pedig túl őszinte vagyok. Pontosan elmagyaráztam, miért kellett visszaváltanunk a B-specifikációra. Ha a C-vel versenyeznénk Mexikóban vagy Brazíliában, nem érnénk célba. Azért vagyok itt, hogy győzzek, nem azért, hogy a hetedik helyért küzdjek, mint ők. Ha kicsit többet koncentrálna a saját csapatára ahelyett, hogy folyamatosan miattam panaszkodik, akkor már világbajnokok lennének.