Hogy lehet ezt elviselni? Pár sörrel

2018.10.01. 12:49

Nem bonyolította túl a Mercedes-főnök Toto Wolff a győzelem kérdését a vasárnapi Orosz GP-n, egyértelműen utasította Valtteri Bottast, hogy engedje át csapattársának, Lewis Hamiltonnak az első helyet.

Ésszerű volt, Sebastian Vettelt mindkét kocsija verte, így a ferraris csak harmadik lett, és újabb 10 pontot veszített Hamilton ellen a vb-csatában. Ha az angol marad második, Vettel csak 3 pontot bukott volna. A címvédő már 50 ponttal vezeti a bajnokságot.

Hamilton a célban igyekezett mindenkinek elmondani, nem ő akarta a cserét, elsőként Bottasszal közölte ezt, amint kiszálltak a kocsiból, majd lenyilatkozta a tévében is.

Csapatdöntés volt, Valtterinek is megmondtam, nem én akartam. A csapat így látta jónak, de elég kényelmetlen ilyen helyzetben lenni. Szóltak, hogy Valtteri el fog engedni

- magyarázta Hamilton.


Bottas megértőnek mutatkozott mikor megkérdezték, fel volt-e készülve erre a koreográfiára:

"Persze, nyilván számítottam rá, Lewis a vb-ért harcol, én meg nem".

Wolff sem ragozta túl a dolgot, mikor azt mondta,

inkább vagyok a gonosz főnök most, mint az idióta a szezon végén.

Kimi Räikkönen a Ferrarinál került a Bottaséhoz hasonló helyzetbe az utóbbi években, így az ő véleményére is kíváncsiak voltak.

"Nem ideális, de ez van. Ilyen az élet. Sokat nem tehetsz" - felelte realistán. Arra a kérdésre, hogy egy pilóta hogy motiválhatja magát, illetve dolgozhatja fel az ilyesmit, a legkézenfekvőbb megoldást javasolta a másik finnek:

"Nem is tudom. Talán pár sörrel."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?