2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Lehetetlenre kérte a Ferrari Räikkönent

2018.10.02. 10:43

Lewis Hamilton előnye már 50 pont a világbajnoki pontversenyben, miután a Mercedes csapatutasításának köszönhetően megnyerte az Orosz Nagydíjat. Az újságírók emiatt nem is kímélték a brit világbajnokot, akit pont a legnagyobb riválisa védett meg.

Gratulálok a Mercedes párosának, nagyon jól összedolgoztak csapatként. Tudom, hogy ti (újságírók) szeretitek a vitákat, ezért tesztek fel ilyen bosszantó kérdéseket. A védelmükben elmondanám, hogy a helyzetükben egyértelmű volt, hogy ezt fogják csinálni

mondta Sebastian Vettel, aki továbbra is hisz benne, hogy megnyerheti a bajnokságot. Arra a felvetésre, hogy már csak 125 pontot lehet szerezni a szezonban, és emiatt nehéz helyzetben van, azt mondta:

Nem voltam soha egy matekzseni, de ahhoz elég okos vagyok, hogy erre magamtól is rájöjjek.

Vettel csapattársának, Kimi Räikkönennek sem volt jó hétvégéje, bár őt leginkább a saját csapata zavarta. A 15. kör környékén tartott a futam, Bottas és Vettel is friss gumikon volt már, míg a második helyen haladó Räikkönen és a futamot vezető Hamilton még nem járt a boxban. Ekkor szólt a Ferrari Räikkönennek: figyelje, bemegy-e Hamilton a boxba vagy sem, majd tegye az ellenkezőjét. Mire az angol mögött sok másodperces hátrányban lévő finn csak annyit tudott mondani,

de hát nem is látom őt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?