Hamilton az eső után is odavert a Ferrarinak a megszakított edzésen

2018.10.06. 06:25

Kisebb eső kapta el a szuzukai pályát a Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén, de csak arra volt jó, hogy olyan negyed órára üres maradjon a pálya, egyik pilóta sem akart még csak átmeneti esőgumin sem kimenni a garázsból.

Az edzés elején a két Ferrari állt az élre, bár a nagy szél, és az elején csak csepegő, majd később rákezdő eső miatt nem igazán tették oda magukat a pilóták – Lewis Hamilton például elfékezte magát az első mért körével, és utána csak az edzés legvégén jelent meg újra mért körre, igaz, azzal meg is nyerte az egyórás gyakorlást.

Az eső az utolsó 15-20 percre hagyott alább, ekkor kezdtek javulni a köridők, bár nem hibátlan teljesítmény mellett, Kimi Räikkönen például megjárta a pálya melletti füvet, de még mindig jobban járt, mint Nico Hülkenberg a Renault-val, ő három perccel az edzés vége előtt csúszott falba, és törte meg eléggé a kocsiját. A francia gyári csapat szerelőinek két órája lesz az időmérő előtt, hogy rendbe hozzák az autót. A baleset miatt előbb megszakították, majd félbe is hagyták az edzést, az utolsó 3 percre már nem indították újra a gyakorlást.

Hamilton az élen a hétvége eddig legszorosabb különbségével, 116 ezreddel nyert Sebastian Vettel előtt, akit Räikkönen, majd Bottas követett.