Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferrari-főnök: Nem ártana néha józan ésszel csinálni a dolgokat

2018.10.06. 13:02

A vb-összetett szempontjából Lewis Hamilton mögött amúgy is 50 pontos hátránnyal álló Sebastian Vettel nagyon nehéz helyzetbe került a Japán Nagydíjra, miután a Ferrari hibája után csak a kilencedik helyen zárta az időmérőt. Ugyan Esteban Ocon büntetése miatt egy rajthelyet nyert a futamra, de így is csoda kellene a németnek, hogy ne nőjön, hanem csökkenjen hátránya a címvédő Hamiltonnal szemben.

Ennek ellenére Vettel meglehetősen higgadtan nyilatkozott az időmérő után, és arra sem ugrott, amikor újságírói kérdéssel felkínálták neki, hogy a csapatba törölje a lábát. A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene viszont már nem volt ennyire jóindulatú.

Ahogy a dolgok mentek eddig, nem hiszem, hogy megszerezhettük volna a pole-t, de ami ma történt, az elfogadhatatlan. Nagyon dühös vagyok. Nem ez az első eset, hogy hasonló hibába futottunk bele. Nem akarok senkit kipécézni a csapatból, de nagyon csalódott vagyok most

idézte a Motorsport.com az olaszt, aki ugyan konkrét felelőst nem nevezett meg, azt ugyanakkor elmondta, hogy a boxfalon nem hoztak jó döntést a gumikkal az időmérő utolsó harmadára, amikor bizonytalan volt, hogy még jó lesz-e a száraz szett, vagy már átmeneti esőgumival kell kimenni.

„Máskor van némi bizonytalanság, hogy mi történik a pályán, de most elég könnyű volt ezt felmérni, az összes ellenfelünk száraz pályára való gumival ment ki velünk szemben. Néha érdemes kicsit előbújni a monitorok mögül, és kinézni a pályára, vagyis józan ésszel csinálni a dolgokat” – vélekedett Arrivabene, aki szerint nagyon kellene egy tapasztaltabb koponya is a fiatal csapatban, aki hasonló helyzetben gyorsan is jó döntést tud hozni.

Arrivabene egyébként a japán hétvégén kategorikusan cáfolta a korábbi pletykákat, miszerint felmerült, hogy a Juventus futballcsapatánál folytatná igazgatóként.