Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Newey és Coulthard nőknek indít formaautó-bajnokságot

2018.10.10. 11:55

2019 tavaszán indul a W Series, a formaautó-bajnokság, amiben kizárólag nők vehetnek részt. A kezdeményezést olyan Forma-1-es személyiségek támogatták, mint Adrian Newey és David Coulthard.

Lehetnek a nők olyan jók, mint Lewis Hamilton? Nem tudom. De azt tudom, hogy borzasztóan sok olyan férfi versenyez a Forma-1-ben, aki nem olyan jó, mint Lewis 

– idézi Coulthardot a BBC.

Legutóbb 1976-ban versenyzett nő a sorozatban: Lella Lombardi 17 futamon vett részt, 12-n el is indult, és fél pontot szerzett. Pilótanő 1992-ben fordult meg legutóbb az F1-ben, Giovanna Amati 1992-ben az első három futamra megpróbált kvalifikálni egy Brabhammel, de nem sikerült neki, és távozott is.

A projekt támogatói szerint a W Series lehetőséget biztosítana a nőknek, hogy megmutassák a tehetségüket, amire az F1-es csapatok is felfigyelhetnek.

A tervek szerint a sorozatnak 18-20 tagja lesz, mindenki ugyanolyan autóval fog versenyezni, a futamokat pedig Európában rendezik. A pilóták előválogatón kerülhetnek be a szériába: meg kell mutatniuk vezetői és mérnöki kvalitásaikat, illetve át kell menniük egy fizikai felmérőn is.

a nevezés ingyenes, a világbajnok 500 ezer dollárt vihet haza, de a szezon végén valamennyi pilótát megjutalmazzák.

A kiválasztott 18-20 nő a selejtező után kap egy alapos vezetéstechnikai, szimulátoros, erőnléti és mérnöki képzést, a felkészítésükben pedig a már említett Coulthard és Newey is részt vesz majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?