Stroll egy mutatóban mindenkit agyonver az F1-mezőnyben

2018.10.11. 07:59

Egyértelműen a Williams lett a 2018-as Forma-1-szezon legrosszabb csapata, a grove-i istálló két futamon volt eddig pontszerző, hét pontot kapartak össze. A gyenge teljesítmény nem csak a versenyeken, hanem az időmérőkőn is látszik, Szergej Szirotkin és Lance Stroll is eléggé hátul áll a kvalifikációs eredményeket és a rajtpozíciókat nézve is.

Időmérőn négy pilóta végez átlagosan a 16. rajtpozíció fölött: a mclarenes Stoffel Vandoorne (16,29), a sauberes Marcus Ericsson (16,41), illetve a két williamses, a 16,76-tal álló orosz és a 16,94-es átlagot hozó kanadai. A többi csapat motorbüntetései miatt viszont a rajtra már valamivel jobban készülhettek, Szirotkin 17 futam után kerek 16. rajthelyes átlagot szerzett, Ericsson jön 16,06-tal, majd Lance Stroll zárja a sort 16,12-vel.

A gyenge starthelynek viszont van egy nagy előnye: előre lehet jönni az indulásánál: Stroll szerzi a legtöbb pozíciót átlagban az első körben. Ha másnak nem is örülhet, legalább annak, hogy jól rajtol, illetve jól marad ki az első kanyarok kavarodásából.

Méghozzá elég jól:

Stroll eddig 34 helyet nyert a 17 futam első köreiben, átlagban tehát kettőt.

A második helyezett Max Verstappen 23 pozíciót szerzett, jelentős lemaradásban van, a harmadik helyen pedig Szirotkin 18 helyet javított.

A dolog persze relatív, Sebastian Vettel például 23 helyet rontott az eddigi futamokon az első kör végére, de az első sorból indulva ugye hátra könnyebb kerülni, mint előre. A tökéletes balanszot Daniel Ricciardo jelenti, aki 17 futam után 0 pozícióval áll, azaz átlagban soha nem nyer, de soha nem is veszít helyet az első körben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?