Gyorsan kiverték Verstappen fejéből a MotoGP-t

2018.10.12. 08:16

MotoGP-teszten szeretett volna részt venni Max Verstappen, a Red Bull Forma-1-es csapatának holland pilótája, az istálló tulajdonosa, a Red Bull viszont gyorsan lebeszélte erről a 21 éves versenyzőt.

A Red Bull ott van szponzorként a MotoGP-ben a Hondával és a KTM-mel, úgyhogy megkérdeztem őket, nem ülhetnék-e fel az egyik gépre mondjuk a Red Bull Ringen, vagy egy másik pályán. Villámgyorsan rávágták, hogy nem. Nem engedélyezhetik, mert túl veszélyes, úgyhogy ennyivel túl is tárgyaltuk a kérdést

idézi a holland De Telegraaf az egyik szponzora eseményén megjelenő Verstappent.

A Red Bull-pilóta 2018 elején szerezte meg a jogosítványt motorkerékpárra, méghozzá elég gyorsan, csak két órát vett előtte, ez a kötelező minimum a hollandoknál. Civilben egyébként egy Harley Davidsont vezet.

Alonso nyomdokaiban?

Fernando Alonso a 2016-os szezon végén tesztelhetett még a Hondával, amikor jóban volt a japán gyártóval, ráadásul nem is akárki ellen engedték pályára, az akkor háromszoros MotoGP-világbajnok Marc Márquezzel mehetett a Honda gyári pályáján Motegiben.

Visszafelé egyébként nagyobb az átjárás, csak az elmúlt években Valentino Rossi, Marc Márquez, Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo is tesztelhetett F1-kocsit a MotoGP-mezőnyből, de még a 2000-es évek előtt Michael Doohan is beülhetett egy Williamsbe.