Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lépett az F1, nem lesz többé kockás zászlós fiaskó

2018.10.13. 08:14

Véglegesítette a 2019-es Forma-1-e versenynaptárat a Motorsport Világtanács a legutóbbi párizsi ülésén, változtatás nélkül fogadták el a korábban kihirdetett időpontokat.

A Forma-1-et érintő változtatások között elfogadták a pluszban, a hátsó szárnyakra érkező lámpákat, a fejvédő glória miatt új helyre kerülő fedélzeti kamerát, illetve a visszapillantó tükrök módosítását, hogy a hátsó szárny mellett jobban kilássanak a pilóták.

Reagáltak a 2018-as Kanadai Nagydíjon történt fiaskóra is, amikor a versenyigazgatóság túl korán adta ki a jelet a kockás zászlóra – ezentúl fénykijelző veszi át a kockás zászló szerepét, és a lámpák jelzik majd hivatalosan a futam végét, de ceremoniális jelleggel megmarad a zászló is.

2020-tól kezdve módosul a csapatokra érvényes takarodó is, 8 óráról 9 órára nő az az idő, amit a csapattagoknak a pályától távol kell tölteniük.