Leclerc: A Ferrari kirúg, ha nem vagyok elég jó

GettyImages-1045451232
2018.10.17. 19:40

Charles Leclerc idén kiválóan teljesít a Saubernél, aminek egy Ferrari-ülés lett a jutalma. A 20 éves monacói tehetség azonban nem áltatja magát: tudja, ha nem teljesít, a Ferrari minden probléma nélkül elküldheti. A nyomás azonban nem zavarja és hisz benne, hogy egyenrangú lesz Sebastian Vettellel. 

Nem vagyok egy idegeskedő típus, szerintem jól tudom kezelni a nyomást. Nem nagyon foglalkoztat, hogy mit várnak tőlem az emberek. Én csak magamra figyelek és próbálom a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani

– mondta Leclerc a Forma-1 hivatalos podcastjában, majd hozzátette,

Ha nem leszek elég jó jövőre, a Ferrarinak el kell küldenie engem, amit meg is tudok érteni.

A Ferrari és a Sauber között egyre szorosabb az együttműködés, Kimi Räikkönen is a svájci csapatnál folytatja jövőre. Sokan pedig elképzelhetőnek tartják, hogy a finn akár szezon közben is vissza térhet az olaszokhoz, ha Leclerc esetleg túlságosan is gyengén teljesítene (mint ahogy például a Red Bull csinálta Kvjattal és Verstappennel). 

A monacói egyébként a csapaton belüli pozíciójáról is ejtett pár szót és kiemelte, hogy a szerződésében nincs semmilyen olyan záradék, ami arra kötelezné, hogy fogja vissza magát Vettellel szemben.

Minden csapatnál egyenlő feltételekkel kezdik meg a pilóták a szezont. Később persze eljön az a pont, amikor az egyik pilótának van esélye a világbajnoki címre, a másiknak pedig már nincs. Ezek után természetes, hogy a gyengébben teljesítő pilóta segíti a másikat, amire én hajlandó is leszek majd, ha úgy alakulnak a dolgok. Ezzel együtt azonban nem gondolom, hogy második számú pilótának mennék a Ferrarihoz.

(Borítókép: Charles Leclerc a Japán Nagydíjon 2018. október 4-én. Fotó: Charles Coates/Getty Images Hungary)