Olajvállalat vehet ülést Kubicának 2019-re

2018.10.18. 08:03

2011-es ralibalesete óta rendszeresen előjön a kérdés: versenyezhet-e még valaha a Forma-1-ben Robert Kubica? A lengyel jelenleg a Williams tesztpilótája, súlyosan sérült keze, de inkább behatárolt anyagi körülményei miatt eddig nem nagyon volt reális esély a visszatérésére, ám egy lengyel olajvállalat sokat javíthat az esélyein.

Egyelőre semmi sem biztos, de Kubica már találkozott a PKN Orlen vezérigazgatójával (ezt a cég szóvivője is megerősítette), és állítólag a cég 10 millió eurós szponzori szerződést kötne a Williamsszel, ha Kubica versenyezne is ott. Ez az ajánlat elméletileg már lenne olyan jó, mint az orosz Szergej Szirotkiné, aki idén megelőzte a klasszist a versenyülésért.

Balesete előtt Kubicát tartották a mezőny egyik legjobb pilótájának, de legutóbb 2010-ben indult F-1-futamon. Ennek ellenére továbbra sem tett le a álmáról, bár állítása szerint nem dőlne össze a világ, ha nem sikerülne.

Türelmes vagyok. Nem tudom, mi fog történni, de elmondhatom, dolgozok rajta, hogy sikerüljön. Remélem, hogy látjuk egymást jövőre, de ha nem jön össze, akkor is fogok tudni még mosolyogni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?