Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A Williams visszahozná a tönk széléről az F1-tehetséget

2018.10.19. 10:41

A Williams állítólag nagy erőkkel dolgozik azon, hogy leigazolja Esteban Ocont a 2019-es szezonra. A 22 éves francia a Forma-1 egyik legnagyobb tehetsége, de a fizetős pilóták miatt nincs még ülése jövőre, a pénz ugyanakkor a Williamsnél is komoly probléma.

Ocon jelenleg a Force India versenyzője, a nemrég csődbe ment csapatban viszont nincs maradása: a két autót ugyanis a komoly anyagi háttérrel induló Sergio Perez, illetve az istállót felvásároló Lawrence Stroll fia - az egyik idei williamses - , Lance Stroll fogja vezetni jövőre. Így Ocon már csak két csapathoz mehetne, a Toro Rossóhoz és a Williamshez.

A Toro Rosso a Red Bull fiókcsapata, a Mercedes-protezsált Oconnak biztos, hogy nem adnak szerződést. Marad tehát a Williams, aminek a Force Indiához hasonlóan szintén jelentős anyagi problémái vannak, így a brit csapat csak akkor tudná leigazolni Ocont, ha egyéb forrásokból összejönne a szükséges pénzügyi keret.

A francia helyzetét nehezíti, hogy a Williams az egyik ülését már odaadta a Formula 2-bajnok George Russellnek, aki viszont állítólag nem hoz pénzt magával. Legalábbis az Autosportnak nagyon bizonygatta Claire Williams csapatfőnök, hogy az újonc bizony tisztán szakmai választás, egy penny nem jön vele a Mercedestől, ahol a juniorprogram tagja. És aminek motorjait használja az istálló.

Ocon pechje, hogy két fizetős pilóta, a másik idei versenyzőjük, az orosz Szegej Szirotkin és a lengyel olajvállalatokkal tárgyaló Robert Kubica is pályázik a pozícióra.

Szakmai szempontok alapján egyértelműen Oconnak kellene megkapnia az ülést, de Szirotkin pénze vagy Kubica pénze, tehetsége és marketingértéke együtt többet érhet a 2018-as szezon leggyengébb csapatának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?