Grosjean megint hajszálnyira az eltiltástól

2018.10.22. 14:15

A Haas-pilóta Romain Grosjean nagyon közel jár ahhoz, hogy az elmúlt 20 évben mindkét F1-futameltiltása az övé legyen, a francia pilóta ugyanis újabb büntetőpontokat kapott az Amerikai Nagydíj után, és ezzel ismét elég közel került a 12 büntetőpontnál járó eltiltáshoz – ezt egy naptári éven belül kell összeszedni.

Grosjean a rajt után lökte meg Charles Leclercet, ezért 3 rajthelyes büntetést kapott a Mexikói Nagydíjra, továbbá egy büntetőpontot a versenylicencére. A francia így most 10 büntetőpontnál jár, vagyis ha a Mexikói Nagydíjon összeszed kettőt, 2012 után újabb eltiltást kap. Ez, mármint az eltiltás nem egyszerű dolog, az F1 történetében összesen 5 pilóta kapott eltiltást, Grosjean megint közel van ahhoz, hogy duplázzon, ugyanis szinte folyamatosan a 10 büntetőpont határán táncol.

A Mexikói GP másnapján, október 29-én egyébként újabb egy ponttól búcsúzik a 12 hónapos rendszer értelmében, de Mexikóban vékony jégen lesz az eltiltás miatt. Két pontot egyébként sárga zászló figyelmen kívül hagyásáért, ütközés okozáséért is kaphat, utóbbiban veszélyesebb inkább a francia.

Itt van egyébként az eset, ami miatt most büntették Grosjeant.