Jenő
-3 °C
6 °C

Grosjean megint hajszálnyira az eltiltástól

2018.10.22. 14:15

A Haas-pilóta Romain Grosjean nagyon közel jár ahhoz, hogy az elmúlt 20 évben mindkét F1-futameltiltása az övé legyen, a francia pilóta ugyanis újabb büntetőpontokat kapott az Amerikai Nagydíj után, és ezzel ismét elég közel került a 12 büntetőpontnál járó eltiltáshoz – ezt egy naptári éven belül kell összeszedni.

Grosjean a rajt után lökte meg Charles Leclercet, ezért 3 rajthelyes büntetést kapott a Mexikói Nagydíjra, továbbá egy büntetőpontot a versenylicencére. A francia így most 10 büntetőpontnál jár, vagyis ha a Mexikói Nagydíjon összeszed kettőt, 2012 után újabb eltiltást kap. Ez, mármint az eltiltás nem egyszerű dolog, az F1 történetében összesen 5 pilóta kapott eltiltást, Grosjean megint közel van ahhoz, hogy duplázzon, ugyanis szinte folyamatosan a 10 büntetőpont határán táncol.

A Mexikói GP másnapján, október 29-én egyébként újabb egy ponttól búcsúzik a 12 hónapos rendszer értelmében, de Mexikóban vékony jégen lesz az eltiltás miatt. Két pontot egyébként sárga zászló figyelmen kívül hagyásáért, ütközés okozáséért is kaphat, utóbbiban veszélyesebb inkább a francia.

Itt van egyébként az eset, ami miatt most büntették Grosjeant.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?