Ödön
1 °C
11 °C

Brawn meglepő tanulsága az Amerikai GP-ről

2018.10.23. 17:09

Meglepő tanulságra jutott a 2018-as Amerikai Nagydíj után az F1 fejlesztéséért felelős Ross Brawn, aki szerint annak köszönhettük az egyébként tényleg szokatlanul izgalmas futamot, hogy a csapatok az eső miatt nagyon kevés adathoz jutottak pénteken. Emiatt a három topcsapat, a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes is eltérő stratégiát választott, ami szuperszoros befutót eredményezett, a dobogón végző három pilóta, Kimi Räikkönen, Max Verstappen és Lewis Hamilton 2,3 másodpercen belül volt egymástól a leintéskor.

Vagyis ha az F1 csökkentené a csapatok által gyűjtött adat mennyiségét, akkor izgalmasabb futamokat kaphatnának a nézők végeredményül.

Brawn meglátása szerint az összesen hét órányi szabadedzéssel minden csapat a tökélyre tudja fejleszteni a stratégiáját, enélkül viszont minden kiszámíthatatlanabb, ahogy azt vasárnap is láthattuk.

A megállapítással Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is egyetértett, az osztrák viszont úgy látja, hogy ha csökkentenék a szabadedzések idejét, akkor a csapatok más, pályán kívüli módszerekhez folyamodnának, hogy a lehető legjobb stratégiát választhassák ki, feltehetően még több szimulációt lefuttatva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?