Räikkönen: Szálljanak le Vettelről

2018.10.26. 11:01

Sebastian Vettel még lehet világbajnok idén, de ehhez Lewis Hamilton teljes összeomlása kéne, az, hogy az utolsó három futamon 70 pontos előnyt herdáljon el.

Augusztus vége óta építette fel ezt a fórt az angol, kellett hozzá a Ferrari elgyengülése és hogy Vettel folyamatosan hibázzon, ütközzön, pördüljön például Monzában és Szuzukában.

Mikor az Autosport Kimi Räikkönent megkérdezte Austinban, még nem is tudták, hogy Vettel újra megpördül, másnap a versenyen megint ez történt, így csak negyedik lett. Miközben csapattársa, Kimi Räikkönen megnyerte a versenyt.

kimiseb1

A finn szerint nem érdemes rúgózni Vettel hibáin, mivel utólag könnyű okosnak lenni.

Nem is tudom, hogy sokat hibázott-e. Németországban kicsúszott, de húzós volt az időjárás. Nem tudom, hogy ezért alakultak-e így az eredményei, nehéz megmondani. Mindig akadnak emberek, akik ujjal mutogatnak, hogy tessék, emiatt nem nyert. Ha így állsz hozzá, millió okot lehet találni, ezt meg ezt kellett volna csinálnia. De utólag könnyű

- védte meg csapattársát.

Räikkönen szerint értelmetlen az effajta mutogatás.

"Visszamehetsz 10 évet is, hogy ezt ha másképp csinálod, akkor nyerhettél volna. Teljesen értelmetlen."


A Ferrari 11 éve vár újabb pilóta-vb-címére, épp Räikkönen volt egyelőre az utolsó, aki megnyerte nekik. Ha a hétvégén Mexikóban Hamilton legalább hetedik lesz, vagy ha Vettel nem nyer, az olaszok minimum 12-t fognak.


Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?