A Toro Rosso decemberig nem dönt a második pilótájáról

2018.10.27. 13:08

A szezon végéig biztosan nem lesz végleges a Forma-1 mezőnye: a Red Bull ugyanis csak a decemberben fog dönteni a Toro Rosso második pilótájáról, állítja Franz Tost, az istálló csapatfőnöke.

Jelenleg három csapatnál van üresedés a 2019-es szezonra, de mivel Lance Stroll apja kvázi megvette a Force Indiát, így a kanadai pilóta jó eséllyel ott fog versenyezni jövőre. Így már csak a Williamsnél és a Toro Rossónál van szabad ülés, utóbbinál azonban csak a szezon végén döntenek a második pilótáról.

Az egyik Toro Rossót a visszatérő orosz Danyiil Kvjat fogja vezetni, a másik helyre azonban több jelölt is van. Egyrészt ott van a jelenleg is az olaszoknál versenyző Brendon Hartley, de neki nagyon sokat kellene bizonyítani a hátrelévő futamokon. Mellette a Formula E-s Alex Albon, a Mercedes kötelékébe tartozó, de nagyon tehetséges Esteban Ocon és Robert Kubica is a potenciális érkezők között van.

Hartley egyébként jó esélyt kapott a bizonyításra a hétvégén Mexikóban, ugyanis csapattársa, Pierre Gasly a mezőny végéről fog indulni, miután megint motort kellett cserélni az autójában (ez már a kilencedik idén).