F1: Sántikáló ezüstnyíllal biztosította be

2018.10.29. 13:17

A nemzetközi sajtó elsősorban Lewis Hamiltonnak, a Mercedes immár ötszörös világbajnok brit pilótájának kiváló teljesítményéről, a vb-cím megnyeréséről, valamint a 33 éves versenyző egyéniségéről írt a Forma-1-es Mexikói Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

Independent:
"Lewis Hamilton megerősítette örökségét, amely ki fogja állni az idők próbáját."

Mirror:
"Lewis Hamilton a Mexikóban megnyert ötödik világbajnoki címével beírta nevét a történelemkönyvekbe."

The Guardian:
"Nekünk, ahogyan neki (Hamiltonnak), élveznünk kell a sikerét. Ha a motorsport-történelem egyes korszakait a versenyzőkről neveznénk el, ez lenne a Hamilton-éra."

The Telegraph:
"Megvan. Lewis Hamilton Juan Manuel Fangióval és Michael Schumacherrel együtt immár azokhoz a Forma-1-es versenyzőkhöz tartozik, akik pályafutásuk során öt, vagy több világbajnoki címet nyertek. Egy negyedik hely Mexikóban elég volt ehhez."

Németország:

Bild:
"Hamilton ötödször világbajnok. Most már ő a legnagyobb Schumi után."

Frankfurter Rundschau:
"A negyedik hely elegendő volt a nagy világbajnoki fiesztához: Lewis Hamilton egy sántikáló ezüstnyíllal bebiztosította ötödik világbajnoki címét Mexikóban. A Mercedes sztárpilótája két futammal az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert Sebastian Vettellel szemben, de a brit nem tudta felhőtlenül élvezni a koronázást - a verseny alatt folyamatosan a gumik állapotára panaszkodott a csapatrádión."

Stuttgarter Zeitung:
"Lewis Hamilton megkoronázta magát Mexikóban. A Mercedes versenyzője újra világbajnok lett, a rivális Sebastian Vettelnek a második hely ellenére ismét nem jutott más szerep, mint a legyőzötté, aki gratulálni kénytelen."

Spanyolország:

Marca:
"Nincs már előtte más, csak Michael Schumacher és az ő hét világbajnoki címe. Egy cél Hamilton számára a következő évekre."

AS:
"Felmászott drága Mercedesére, a karját a magasba emelte, és meghallotta a világ legnagyobb hangzavarát: Lewis Hamilton a Foro Sol baseballstadionban élete egyik legfontosabb napján."

Franciaország:

L'Équipe:
"A tavalyi évhez hasonlóan Lewis Hamilton Mexikóba utazott, hogy megnyerje a világbajnokságot. A tavalyi évhez hasonlóan abban reménykedett, hogy egy bravúrral, egy győzelemmel éri ezt el. De a tavalyi évhez hasonlóan meg kellett elégednie egy becsületbeli helyezéssel, ezúttal a negyedik pozícióval, amellyel megszerezte ötödik vb-címét, és beérte az örökranglistán az 1950-es években szintén öt trófeát szerző Juan-Manuel Fangiót."

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:
"Siker, ego és extremitás. Lewis Hamilton ötödször Forma-1-es világbajnok, és ezzel utolérte Juan-Manuel Fangiót."

Blick:
"Hamilton nagy diadal nélkül is ötödször világbajnok."

Argentína:

La Nacion:
"Hamilton és az argentinok büszkesége. Mexikóban a brit ötödször bajnok és ugyanannyi vb-címe van, mint Fangiónak. Popsztár, színész és ötszörös vb-győztes: a multitálentum Lewis Hamilton elindult az úton Michael Schumacher rekordja felé."

Horvátország:

Jutarnij List:
"A brit pilóta egy zseniális szezonnal lépett fel az örökranglista tetejére, előtte pedig már csak a hétszeres vb-győztes Schumacher van."

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?