Aliz
6 °C
14 °C

Hivatalos: Vietnamban is lesz F1-es futam

2018.11.01. 12:28

Hivatalosan is bejelentették, hogy Vietnamban is rendeznek F1-es futamot. Az első ilyen 2020 áprilisában lesz majd esedékes, írta a wheels24. A pályát a jövő héten mutatják majd ünnepélyes keretek között.

A FIA hivatalosan is közölte, hogy sikerült a szervezőkkel minden részletben megegyezni, így semmi akadálya nincs a rendezésnek. Bár korábban Bernie Ecclestone is ellenezte az ötletet, végül megvalósítható a projekt.

„A miniszterelnök azt mondta, hogy ha Hanoi megkapja a rendezést, a költségvetésnek a magánszektorból kell származnia.” – mondta Mai Tien Dung, a kormányhivatal vezetője. Hozzátette, a eseményből származó reklámbevételek olyan magasak lehetnek, hogy potenciálisan fedezhetik a költségeket.

Bár korábban arról volt szó, hogy festői Hoan Kiem tó környékén rendeznék majd a futamot, végül a Nemzeti Stadion környékére esett a választás, hiszen utcai verseny lévén ott szélesebbek az utak, mint az óvárosban.

Az F1 versenyigazgatója Charlie Whiting újságíróknak azt mondta, hogy októberben meglátogatta a helyszínt, és biztos benne, hogy a pálya 2020-ra megépül. A verseny nagy része a már meglévő útszakaszokon lenne, de néhányat azért biztosan fel kell majd újítani.

„Ez nem jelenthet problémát a tapasztalatok szerint.” – tette hozzá Whiting.

Bár néhány autós és motoros utcai versenyt már rendeztek Hanoiban, a városnak azért még sokat kell tenni, hogy az F1-et is be tudja fogadni. Szingapúr és Malajzia után Vietnam lesz a harmadik délkelet-ázsiai ország, ahol F1-es futamot fognak rendezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?