Hamilton rámegy Schumacherre

2018.11.06. 10:34

A legutóbbi futamon nyerte ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton, beérte Juan-Manuel Fangiót, kettőre közelítette meg a hétszeres bajnok Michael Schumachert.

Az angol ritkán beszél a rekordokról, pedig a német egyik nagy rekordját már tavaly megdöntötte, a 68. pole pozícióját bő egy éve elhagyta, 81-nél jár. Győzelmekben viszont még jócskán le van maradva Schumachertől,

91-71 az állás, ahogy dobogós helyezésekben is, 155-132.

"Nagyon nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen magasra juthattam, több sikerem van, mint a legtöbb versenyzőnek, de ez nem garancia semmire. Lesz-e esélyem még többet nyerni? Ki tudja? Az biztos, hogy mindent beleadok" - idézte Hamiltont az Autosport.

Schumacher és Hamilton 2012-ben
Schumacher és Hamilton 2012-ben

Schumacher először 36 évesen vonult vissza, rekordjait eddig, azaz 2006-ig állította fel, miután 1991-ben bemutatkozott a Forma-1-ben. 2010-ben három szezonra visszatért, de csak egy dobogós helyezést tudott összeszedni.

A 91 győzelem rengeteg, messze van, de itt leszek még pár évig, szóval remélem, hogy legalább közel kerülhetek hozzá. Michael még jócskán előttem van futamgyőzelmekben, ő minden idők legnagyobbja. Bárhogy is legyen, soha nem tudnám magam a legnagyobbnak tekinteni.

A Mercedes-pilóta 34 éves lesz januárban, szerződése még két évre szól az istállóval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?