Aliz
6 °C
14 °C

Újra egy Fittipaldi az F1-ben

1280x720 Pietro Fittipaldi-1
2018.11.09. 16:23

Nagy bejelentéssel tett májusi hatalmas bukása után Pietro Fittipaldi, a kétszeres F1-világbajnok Emerson unokája, aki 2019-től a Forma-1-es Haas csapat tesztpilótája lesz. A most 22 éves Fittipaldi decemberben, az év végi teszten már autóba is ül Abu-Dzabiban az amerikai istállónál.

Fittipaldi korábban is tárgyalt már a Haasszal, de a májusi, spái endurance-vb (WEC) futamon történt nagy balesete, illetve az abban elszenvedett lábtörése miatt kicsit lelassult a folyamat.

A brazil versenyző a 2018-as WEC-ülés megszerzése előtt 2017-be a Formula V8 3.5 bajnoka volt, illetve szerződést kapott IndyCar- és Super Formula-versenyekre is, előbbiben hat, utóbbiban egy futamon indult – ezek nagy részén már a lábtörésből felépülve vett részt.

Ha Pietro Fittipaldi hivatalos F1-programon is lehetőséget kap, a Fittipaldi klán lehet az első, amely három generáción át is adott pilótát a Forma-1-nek: Emerson, illetve testvére, Wilson az 1970-es években indultak, Wilson fia, 1992-94 között indult az F1-ben, és most Pietrón lehet a sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?