Brawn: Ölre menni az elsővel nem jó terv

2018.11.14. 12:30

Sokan, köztük Ross Brawn F1-főnök is megszólalt az Ocon-Verstappen esetről, ő is elmondta véleményét mind a holland lökdösődéséről, mind a balesetről. Verstappen helyzetét közel sem látja olyan sötéten, mint sok F1-rajongó, és az sem mellékes, hogy történelmi győzelemtől esett el a Red Bull-pilóta.

"Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig nagyon fiatal, és gondolhatjuk, mennyire frusztrálta a baleset. Pláne a futam végeredménye, ami nem veheti el tőle a hihetetlen teljesítményét.

Végül is nem minden nap előzöd meg a két Ferrarit és a két Mercedest. Az elmúlt 10 évben senki nem nyert a második sornál rosszabb pozícióból Brazíliában,

Max nagyon közel került ehhez vasárnap" - magyarázta a volt Ferrari-igazgató, aki Ocon szemszögéből is megvizsgálta az eseményeket.

Visszakörözhette magát, de semmi oka nem volt, hogy úgy küzdjön Verstappen ellen, mintha a saját első F1-győzelmére hajtana. Megérdemelte a 10 mp-es büntetést. Nem hinném, hogy Ocon a pontszerzésre ment, sokkal inkább elkapta a hév, és nem gondolta át. Ölre menni az élenállóval nem a legjobb terv, még ha az alsóbb kategóriákban kemény csatáid is voltak vele.

Verstappen reakcióján Brawn annyira nem lepődött meg, de természetesen elítéli. És látja az embert a 21 éves tehetségben.

"Max kieresztette a dühét, fizikailag bántalmazta Ocont. Nem volt felemelő látvány, és még ha érthető is, kimagyarázhatatlan. Az oconos incidens ronda pillanat volt.

Max sokat fejlődött, de még mindig nem képes kezelni az érzelmeit az efféle helyzetekben. Ez neki a következő lépés. Tanulni fog a történtekből, fejlődni fog, mint pilóta, de főleg mint ember."