Leclerc összetörte az autót, Räikkönent vizsgálják

2018.11.24. 12:24

Lewis Hamilton nyerte a harmadik szabadedzést Abu-Dzabiban a két Ferrari és Max Verstappen előtt. Valtteri Bottas csak az ötödik, Charles Leclerc összetörte a Saubert, Kimi Räikkönent pedig vizsgálja az FIA.

A Mercedes brit világbajnoka volt a leggyorsabb az évadzáró futam utolsó szabadedzésén, majdnem három tizedet adott Räikkönennek. Csapattársa viszont szenvedett, Hamiltontól hét, a negyedik Verstappentől pedig két tizedet kapott, ráadásul 

ha a holland három ponttal többet szerez Bottasnál az utolsó futamon, akkor a finn csak az ötödik helyen végez a pontversenyben.

A két Ferrari jó tempót ment, de Kimi Räikkönent vizsgálják, mert kétszer is átvágta a bokszutca-bejárát. Aggódni ugyanakkor vélhetően nem kell, hasonló miatt Hamilton is csak megrovást kapott.

Bottason kívül Daniel Ricciardónak sem volt jó napja a topcsapatok pilótái közül, az ausztrál alatt megint megadta magát a motor. A sauberes Lance Stroll pedig összetörte az autóját:

A középmezőnyben a Haas és a Renault tűnik a leggyorsabbnak, a leggyengébb pedig továbbra is a McLaren és a Williams. Az utolsó futamára készülő Alonso csak 16. helyen fejezte be az edzést, ennél sokkal előrébb vélhetően a 14.00-kor kezdődő időmérőn sem fog végezni.